İBB, İstanbullu gençleri kültürleriyle buluşturuyor

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen "Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri" projesi, farklı yerel kültürlere mensup gençleri bir araya getirerek, birbirlerinin kültürel değerlerini tanımaları, farklılıklara saygı duymaları ve hoşgörülü birey
İBB, İstanbullu gençleri kültürleriyle buluşturuyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen "Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri" projesi devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan ancak memleketlerini hiç görememiş gençlerin kültürel kimlikleriyle buluştuğu proje Doğu Anadolu etabının ardından İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde devam etti.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği, İstanbul Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sorgun Gençlik Derneği ve Gençbirder'in proje ortağı, Türk Hava Yollarının (THY) da sponsor olduğu proje, farklı yerel kültürlere mensup gençleri bir araya getirerek birbirlerinin kültürel değerlerini tanımaları, farklılıklara saygı duymaları ve hoşgörülü bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin her bölgesi için 14 gencin kabul edildiği proje kapsamında, gençlere 120 saatlik fotoğrafçılık eğitimi veriliyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan gençler, bölgelerine giderek tarihi ve kültürel yapıların fotoğraflarını çekiyorlar.

Proje kapsamında, Doğu Anadolu İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde çalışmalar gerçekleştiren gençler, her yörenin tarihi mirasını olduğu kadar yaşayan değerlerini yerinde görerek, bölge sakinleriyle sohbet etti.

- Projeye katılan gençler iftarda buluştu

Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi için projeye katılan ve ileriki günlerde Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri için projeye katılacak gençler, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gençler, İBB Marmaracık Gençlik Kampında düzenlenen iftar organizasyonunda, gezi programlarında edindikleri deneyimleri birbirleriyle paylaştı.

Kaynak: