İBB, öğrencileri 15 Temmuz gazileriyle buluşturdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Tarih Bilinci Uyandırma Projesi" kapsamında, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 15 Temmuz gazileri Sabri Gündüz, Yahya Tezgelen, Yaşar Parlak ve 15 Temmuz şehidi Fahreddin Yavuz'un ağabeyi Fuat
İBB, öğrencileri 15 Temmuz gazileriyle buluşturdu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Tarih Bilinci Uyandırma Projesi" kapsamında, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 15 Temmuz gazileri Sabri Gündüz, Yahya Tezgelen, Yaşar Parlak ve 15 Temmuz şehidi Fahreddin Yavuz'un ağabeyi Fuat Yavuz ile buluştu.

İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında 10. buluşma, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan organizasyonda gaziler, anılarını öğrencilerle paylaştı.

- "Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz"

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde FETÖ'cü askerler tarafından yaralanan ve bacağını kaybeden Sabri Gündüz, "Darbeyi duyduğumda abdestimi alıp 15 aylık çocuğumu öpüp helallik alıp evden çıktım. Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz. Asker kıyafeti giyen vatan hainlerinin sivil, korunmasız halkımıza nasıl insafsızca müdahale ettiğine şahit oldum. Okulda öğrendiğim acil müdahale tekniği ile 15 Temmuz gecesi kendime ilk pansumanı yaptım." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT önünde gazi olan Yahya Tezgelen ise yaralandığını bir polis memurunun uyarısıyla fark ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ben bir yaralıyı çekmeye çalışırken polis memuru bağırdı 'Yere yat yaralısın' dedi. Baktığımda ayaklarımdan yoğun bir kan geldiğini gördüm. Bir polis beni dizine yatırdı, bir diğeri atletini çıkardı, damarı sıktı, başka bir polis de ayağıma tampon yaptı."

Etkinlik sırasında bazı öğrencilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kaynak: