İBB zabıtası, 225 okulda denetim yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Bağcılar'daki 25 okulda giriş-çıkış güvenliği, kantin ve servis denetimi gerçekleştirdi- Ekipler, okulların açıldığı 17 Eylül'den bu yana 225 okulda, öğrencilerin sağlık ve güvenliği için denetim yaptı
İBB zabıtası, 225 okulda denetim yaptı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, okula giriş ve çıkış güvenliği, kantin, servis denetimi ve okul önlerindeki trafik akışını sağlama gibi konularda öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için kesintisiz görev yapıyor.

Belediyeden alınan bilgiye göre, zabıta ekipleri, her gün farklı ilçelerde 25 okulda denetim gerçekleştiriyor. Ekipler, okulların açıldığı 17 Eylül'den bugüne kadar 225 okul kantininde denetim yaptı.

Ekipler, Bağcılar ilçesinde 25 okulda denetlemelerde bulundu. Denetim kapsamında kantinlerde; hijyen, ürün son kullanma tarihi ve fiyat etiketi kontrolleri yapıldı.

Zabıta ekipleri ayrıca okul servislerinde denetimlerini sürdürürken özellikle cadde üzerinde bulunan okul önlerinde trafik akışını sağlayarak öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmasını da sağlıyor. Ekipler, ayrıca okul önlerinde seyyar satıcı ve dilencilere müdahale ediyor.

İBB zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlıklı koşullarda tüketim yapmaları için okul kantinlerindeki denetimini eğitim öğretim dönemi boyunca sürdürecek.

Kaynak: