İBB'nin "Geleceğe İlk Adım Konferansları" sona erdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak...
İBB'nin "Geleceğe İlk Adım Konferansları" sona erdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak sınava girecek öğrencilere yönelik düzenlenen "Geleceğe İlk Adım Konferansları", sona erdi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin sınav sistemini tanımalarına, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri ve okulları tercih edebilmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen konferanslara, 15 okuldan 2 bin 300 ortaokul öğrencisi katıldı.

Alanında uzman eğitmen ve akademisyenler tarafından farklı kültür merkezlerinde yaklaşık 3 ay boyunca verilen konferanslarda, öğrencilerin hangi kriterler doğrultusunda lise seçiminde bulunabilecekleri konuşuldu.

Öğrencilerin lise seçimi yaparken aslında meslek seçimi için de çok önemli bir adım attıklarına dikkat çekilen konferanslarda, hiçbir mesleğin, hiçbir lisenin, üniversitesinin ya da bölümün kötü olmadığı, öğrencilerin mutlu olabilecekleri alana yönelmelerinin önemli olduğu vurgulandı.

Kaynak: