Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İbrahim Özen Meram’a Hayırlı Olsun

İbrahim Özen Meram’a Hayırlı Olsun

Bugünlerde yine şeddeli yoğun günler yaşıyoruz. Bu yoğunluk arasında bizi mutlu eden, güzel gelişmeler de yaşanıyor. Bunların başında ise Ak Parti Meram İlçe Başkanlığına aday olarak İbrahim Özen’in ilan edilmesi geliyor.

İbrahim Ağabeyi ben herhalde 10 yıla yakındır tanırım, işine âşık, önce Özen Makine’yi Konya’ya ve Türkiye’ye kazandırmış, sonra ise ikinci defa Özen Kompresör’ü Konya’ya ve Türkiye’ye ve hatta dünyaya kazandırmış bir değerdir. Dürüstlüğü, karakteri, kesinlikle tartışılmaz, tereddütsüz her şeyinizi güvenebileceğiniz değerli de bir insandır.

AK Parti Meram İlçe Başkanlığı için ismi açıklanınca ne yalan söyleyeyim, mutlu oldum, sevindim. Çünkü İbrahim Ağabey gibi insanlar dürüstlüklerinden, nezaketlerinden ve işlerine yoğunlaştıkları için genelde pek siyasete girmezler, o alana karşı biraz mesafeli dururlar.

Ama siyasete de işin tuhaf tarafı tam da İbrahim Ağabey gibi insanları kazandırmak gerekiyor, daha doğrusu devletimizin, milletimizin makamlarını tam da İbrahim Ağabey gibi insanlara teslim etmek gerekiyor.

Öncelikle elbette İbrahim Ağabey’e ve ailesine bu kararın hayırlı mübarek olmasını diliyorum ve bütün AK Parti Meram’ı İbrahim Özen gibi bir ismi kazandıkları için kutluyorum.

Sevgili İbrahim Ağabey sizi ve ekibinizi Rabbimiz, Yüce Mevlamız mahcup etmesin, diye dua ediyoruz. Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun.

Tabi bu önemli haberi de Konya’ya ve Türkiye’ye ilk Yeni Haber Gazetemizin internet sitesi olan www.yenihaberden.com duyurmuş oldu.

Bu da bizim kıvancımız, ifade edelim.

Konu ile ilgili ayrıntıları da zaten www.yenihaberden.com’da yayımladık, bugün de gazetemizde geniş bir şekilde yer alıyor, ben de size biraz arka planı aktarmış olayım.

İbrahim Özen’e aslında Meram İlçe Başkanlığı geçen hafta tebliğ edilmiş. Tabi İbrahim Ağabey bu sırrı en son güne kadar saklamış, zira biz de İstanbul’da beraberdik, inanınız orada bizlere bile söylemedi. Sadece ailesiyle paylaşmış, özel birkaç önemli gördüğü insanla istişare etmiş ve sonunda olabileceğini gerekli makamlara iletmiş.

Salı günü ise Ankara’ya AK Parti Genel Merkezine davet etmişler İbrahim Özen’i. Kendisi ile birlikte 2 kişi daha Ankara’ya gitmiş ama Sayın Süleyman Soylu direk İbrahim Bey’le görüşmüş ve bu önemli görevi kendilerine tevdi etmeyi uygun gördüklerini belirtmiş, İbrahim Ağabeyi kutlamış.

Bütün bunlar saat 21.00 sularında yaşanıyor, İbrahim Ağabey’e bu görev tevdi ediliyor, saat 23.00 sularında ise biz haberi www.yenihaberden.com’da yayımladık. İşte başarı diye bunun için ifade ediyorum, gün dönmeden biz haberini yapmış olduk.

Şunu da belirteyim, kaos meraklıları yine duvara tosladı, Meram’da 2 liste çıkmayacak. Varsayalım 2 liste çıktı, İbrahim Özen’in dışındaki liste AK Parti Genel Merkezi tarafından kabul edilen bir liste değil ve onun için de ancak bir eski başkan kendini tatmin etmek için çıkmış olacak.

Zaten İbrahim Özen’e görev AK Parti Teşkilatlanma Başkanı Süleyman Soylu tarafından tevdi edilmiş, böyle olunca genel merkezin iki liste istemediği bir ortamda ikinci bir liste çıkarmak, sadece boş işlerle uğraşmaktır ve şu anda boş işle uğraşmaya kimsenin zamanı müsait değil. Herkes bunu kesin ve net bilmelidir.

Tabi İbrahim Ağabey ile birlikte biz Selçuklu adayını da ilan ettik.

AK Partinin Selçuklu İlçe Başkan Adayı ise Mustafa Hakan Özer.

Mustafa Hakan Bey, Selçuklu İlçe yönetiminde olan bir zat, pek parlak bir geçmişe sahip değil.

Bizim duyduğumuz, Mustafa Hakan Bey ile birlikte Ankara’ya, AK Parti Genel Merkezine Mehmet Serin ile Emrah Kavak’ta davet edilmiş. Genel Merkez Mehmet Serin Beye ısrar etmiş ama yine bizim duyumlarımıza göre Mehmet Bey bütün ısrarlara rağmen ilçe başkan adaylığını kabul etmemiş.

Neyse elbette biz Mustafa Hakan Bey’in de Selçuklu’ya hayırlı olmasını diliyoruz. Allah yardımcıları olsun.

Karatay’da ise herhangi bir değişiklik yok, Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç Beyefendi görevine devam edecek.

Merkez İlçe seçimleri ise 6 Aralıkta Karatay ve Meram, 7 Aralıkta ise Selçuklu ile tamamlanacak.

İl kongresi ise 27 Aralık.

AK Parti İl Kongresi öncesi de elbette yazacaklarımız var ama onları bugün yazmayayım.

Herkese çok açık bir şekilde ilan etmekte bir beis görmüyorum, ben AK Parti Konya İl Teşkilatına da akrabasını kayırmayacak, paralel yapı ile kesintisiz ve net mücadele edebilecek, küçük hesaplar peşinde olmayacak, Yeni Türkiye’ye ve Yeni Konya’ya inanan İbrahim Özen gibi bir ismin getirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu konuda tavrımız net, biz kimseye düşmanlık niyetinde değiliz, bize bu konuda gönül koyanda özgürce koysun hiçbir sorun yok. Ama biliyoruz ki mesele Konya meselesi, mesele Türkiye meselesi, mesele memleket meselesi, mesele medeniyet meselesi.

Bunu anlayamayan, içi başka dışı başka, paralel yapı ile mücadele etmeyen ama yapıyormuş gibi görünen, akrabasını kayırmakta bir beis görmeyen insanların AK Parti bayrağını taşımaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bütün dünyanın düşmanlığına, kardeş ihanetine, paralel ihanete rağmen yiğitçe ülkemizin ileri taşınmasına, Yeni Türkiye’nin kurulmasına taraf olmuştur. İşte AK Parti böyle bir liderin, böyle bir önderin kurduğu, büyüttüğü bir dava partisidir. Bunu küçük hesaplarla, küçük kafalarla anlamak da mümkün değildir.

Ezici olmaya, yıkıcı olmaya, kırıcı olmaya gerek yok amma velâkin birilerinin eyyamcılığının da yanlarına kar kalmaması gerekiyor.

Dediğimiz gibi mesele memleket meselesi, mesele medeniyet meselesi. Aynen Reis’in yaptığı gibi bu konuda ben babamı bile tanımam herkese açıkça ifade etmiş olayım.

Netice itibariyle kimse bu konuları yazmayacağımızı, sustuğumuzu zannetmesin, yazacağız, doğru neyse ifade edeceğiz, yalnız kalmayız, Rabbimiz bize yeter ama yalnız kalsak bile fark etmez, biz hakkın yanında, doğrunun yanında olacağız.

Bu çerçevede de Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği bu yolun kutsal bir yol olduğuna şahsen ben inanıyorum, çünkü biliyorum ki Recep Tayyip Erdoğan Hak’ın, haklının yanında ve Türkiye’nin medeniyet mücadelesini veriyor.

Açıkça ifade ediyorum, bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, Ahmet Davutoğlu’nun yanında zaten bunu görüyoruz ve biz de sonuna kadar buradayız, ifade edelim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR