"İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

"İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda
"İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda
CHP Ankara Milletvekili Çetin:
- "Demokrasiye inanıyorsanız, bu yasa tasarısında ısrar edip hem kendinize, hem millete eziyet etmekten vazgeçin"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "İç Güvenlik Paketi"yle ilgili "Demokrasiye inanıyorsanız, bu yasa tasarısında ısrar edip hem kendinize, hem millete eziyet etmekten vazgeçin" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, tasarının 39. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, baroların ve sivil toplum örgütlerinin İç Güvenlik Paketi'nin, iktidarın savunduğu gibi özgürlükler içermediği görüşünü ortaya koyduklarını söyledi. 

Tasarının komisyona geri çekilmesini isteyen Kaplan, "Bunu özgürlük paketi diye kim yutturduysa size vazgeçin bundan. Hasta olacaksınız. Sabahlara kadar boşuna duruyorsunuz burada. Size de yazık, memlekete yazık. Bu faşizm paketinden vazgeçin. Bu davetimi dikkate alın, yoksa sonrasına karışmam" diye konuştu.  

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de tasarının antidemokratik düzenlemeler içerdiğini ileri sürerek, "Demokrasiye inanıyorsanız, bu yasa tasarısında ısrar edip hem kendinize, hem millete eziyet etmekten vazgeçin. Tasarıyı geri çekin" dedi.  

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise iktidarın tasarıya yaklaşımında fanatik ve dogmatik bir hal olduğunu, bu anlayışla anlaşmazlıkların giderilemeyeceğini ileri sürerek, tasarının bir inat ve intikam tasarısı olduğunu, anayasaya aykırılık özelliği taşıdığını savundu. Yeniçeri, tasarı yasalaşsa bile Anayasa Mahkemesi'nce iptal edileceğin söyledi.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ayrı ayrı söz alarak İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin ilk günlerinde Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kavgalar ve yapıldığını ileri sürdükleri usulsüzlüklere ilişkin Meclis Başkanlığı'na yaptıkları başvurulara, Başkanlıktan iç tüzüğe aykırı bir durum olmadığı yönünde cevaplar geldiğini aktararak, bu duruma tepki gösterdiler.