Ali Kaya

Ali Kaya

İçimizdeki İrlandalılar

İçimizdeki İrlandalılar

Bu terim bize ilk olarak ülkemizin futbol alanında yetiştirdiği önemli teknik direktörlerden biri olan Mustafa Denizli hoca tarafından kullanılmıştır. Hoca bu sözü milli takım antrenörlüğü yaptığı sırada maçtan önce yapılan eleştirilere karşı İrlanda’yla oynadığımız bir maç sonrası söylemiştir. Rus uçağının sınır ihlali sonucu düşürülmesinden sonra bazı çevrelerce yapılan eleştiriler ile içimizdeki Ruslar da öne çıkmaya başladı yorumlarını getirdi . Önce içimizdeki İrlandalılar şimdide içimizdeki Ruslar nasıl bir mozaik bu anlamakta zor. Bunu  mozaik yapıyla açıklamak gerçekten zor bir mevzuu.

                    24 Kasımda sınırımızı ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi ile Türkiye ve dünyadaki etkileri henüz sıcaklığını korurken sanki bir Rus yazarı gibi yazılar kaleme almak sizce neyi amaçlamaktadır. Devlet ve millet olarak tüm siyasiler, basın-yayın olarak  omuz omuza durmak yerine Ortadoğu politikasını eleştirmek hiçbir muhalefet partisine, yazara veya TC kimliği taşıyan kimseye  yakışmaz. Bir gazete köşe yazısında Rus savaş uçağının düşürülmesi ve pilotların paraşütle atlamasını savunmasız bir serçeye benzetecek kadar kör olan yazarlara önce bunun  bir yolcu uçağı değil savaş uçağı olduğunu ve Türkmen dağına gezmeye değil kan kusmaya geldiklerini ve  burnumuzun dibindeki kardeşlerimize çiçek değil bomba attıklarını hatırlatmak gerek. Paraşütle atlayan Rus savaş uçağı pilotunun Mit Tırları ile yapılan yardımda gönderilen silahlarla Türkmenlerin savunmasız bir insanı öldürmesinde Türk hükümetinin de sorumlu olduğunu söylemek de  ne demektir? Türkmenler vatanlarını savunurken kendilerine bomba atan savaş pilotuna   çiçek mi verecekler. Sizin amacınız ne hangi ülkenin vatandaşısınız? Peki, hiç milli hassasiyetiniz, duruşunuz olmayacak mı? Millet olarak varlık bilincimizi unutanlar mı var acaba? Böyle dış meselede dahi iktidara dolayısıyla devlete kin kusmak kime yarar sağlar.

                   Rusya ile ilişkilerimiz bir savaş uçağı düşürülmesi ile aniden gerilmedi , Suriye konusunda anlaşamadığımızı tüm dünya biliyor daha eylül ayında bizim terör örgütü kabul ettiğimiz PYD yi kahraman savaşçı ilan eden Putin  değimliydi , Suriye’de Daeş’e  operasyon yapacağını söyleyerek Türkiye’nin desteklediği ılımlı Muhalifleri hedef alan Rusya değilmiydi? En son olarak Bayırbucak Türkmenlerine Türkiye’nin sınırının hemen yanında bulunan kardeşlerimize bomba atarken birde Türkiye hava sahasını ihlal etmesi ne demektir? Uçaklarımız sınır hattımızı defalarca ihlal eden bu uçakları vurmasaydı o zamanda hem Türkmenleri vuruyor hem de sınırımızı kullanıyorlar derlerdi eminim. Bunların amacı İktidarı her şart ve koşulda eleştirmek, tamam eleştir de yıkıcı değil yapıcı olsun ayrıştırıcı değil birleştirici olsun. Son olarak Bayırbucak Türkmenlerini Daeş terör örgütü diye dünyaya lanse eden Rusya’nın Esed rejimini ayakta tutma çabalarının bir sebebi olduğunu ve bu bahane ile bin yıldır bu toprakların sahibi olan Türkmenleri ve masum halkı katlettiğini hatırlatmak isterim.   Sevgili okurlarım Rus kabadayısı Putin’e vurulan uçak ile alakalı olarak Ziya Paşa’nın şu sözünü hatırlatmak isterim ‘’Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’’ ne güzel söylemiş kısaca bu meseleyi özetliyor.

 

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR