İçinde 24 farklı antioksidan var, bala rakip!

Baldan daha az kalorili akçaağaç şurubu daha yüksek mineral ve antioksidan konsantrasyonuna sahip. İçeriğinde 24 farklı antioksidan bulunduğunu belirten uzmanlar, "Akçaağaç şurubu bala göre biraz daha sağlıklı bir seçim. Glisemik indeksi düşüktür, inflamatuar hastalıklarla savaşır, kanseri engelleyici özelliklere sahiptir, cilt sağlığını korur, hazım ve sindirim için faydalı" diyerek önemli bilgiler paylaştı.
İçinde 24 farklı antioksidan var, bala rakip!

Akçağaç şurubu tüketirsek ne olur?

"Saf akçaağaç şurubu sadece antioksidanlar açısından yüksek olmakla kalmaz. Aynı zamanda riboflavin, çinko, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi besinlerde içerir. "Akçaağaç şurubu özel bir ağacın gövdesine, bir kesik atılarak ya da musluk bağlanarak özsuyunun biriktirilmesiyle elde edilir. Sonra da kaynatılarak kıvamına gelir ve hazırlanır. Dünyadaki akçaağaç şurubunun neredeyse tamamı, Kanada ve ABD'de üretiliyor. Akçaağaç şurubu şekerden daha düşük bir glisemik indekse sahiptir, bu nedenle kan şekerinizi o kadar çabuk yükseltmez. Akçaağaç şurubu, hücrelerimizin oksidatif stresle savaşmasına ve hastalığa karşı korunmasına yardımcı olan maddeler olan antioksidanlara sahip olmasıyla da bilinir”

Akçaağaç şurubundaki en önemli şekerin sükroz olduğunu ifade eden uzmanlar, "Hem bal hem de akçaağaç şurubu koruyucu antioksidan aktivite sunar. Tat konusunda bal daha çiçeksi, akçaağaç şurubu daha odunsudur ama akçaağaç şurubu biraz daha sağlıklı bir seçim olma eğilimindedir. Akçaağaç şurubu lif içermeyen bir şekerdir, bu da çok fazla yemenin kan şekerinizde ve insülinde dalgalanmalara neden olacağı anlamına gelir. Fazla tüketilirse potansiyel kilo alımına ve diğer olumsuz sağlık etkilerine yol açabilir. Özellikle diyabetli kişiler, akçaağaç şurubundaki şekerden olumsuz etkiler yaşayabilir. 100 gr akçaağaç şurubu 260 kalori sağlar ve şurubun yüzde 32’i sudan, yüzde 67’i karbonhidrattan (yüzde 90'ı şekerdir) oluşur. Kayda değer protein veya yağ içermez.”