İçişleri Bakanı: 4 müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili İçişleri Bakanı Ala, 4 müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı: 4 müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 1 polisin de şehit olduğu silahlı çatışma ile ilgiliİçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ortak bir açıklama  yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiştir.

Olayın soruşturulması için 2 mülkiye başmüfettişi, 2 polis müfettişi görevlendirilmiştir. Olay tüm yönleriyle araştırılacaktır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:  Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri sürüyor. Bütün detaylar büyük bir titizlik içerisinde ele alınıyor. Kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yalnışa düşürecektir. Bu saldırı sadece baro başkanı ve polisimize yapılmış bir saldırı değil ülkemizin birliğine ve dirliğine yönel gerçekleştirilmiş saldırıdır.