İçişleri Bakanı Ala'dan "Sahil Güvenlik" mesajı

İçişleri Bakanı Ala, Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, yayımladığı mesajında, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız üstlenmiş olduğu görevleri, 34 yıldır başarılı bir şekilde sürdürmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
İçişleri Bakanı Ala'dan "Sahil Güvenlik" mesajı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız kuruluşundan bugüne kadar sahillerimiz, iç sularımız ve kara sularımızda güvenliğin sağlanmasından, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadeleye, arama ve kurtarma faaliyetlerinden, stratejik tesislerin korunmasına kadar geniş bir yelpazede üstlenmiş olduğu görevleri, 34 yıldır başarılı bir şekilde sürdürmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Ala, Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, yayımladığı mesajında, son yıllarda büyük artış gösteren yasa dışı göçün engellenmesi ve mağdur olan göçmenlerin kurtarılmasına yönelik özveriyle görev yapan komutanlık personeline teşekkür etti.

Ala, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sahil Güvenlik Komutanlığımız kuruluşundan bugüne kadar sahillerimiz, iç sularımız ve kara sularımızda güvenliğin sağlanmasından, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadeleye, arama ve kurtarma faaliyetlerinden, stratejik tesislerin korunmasına kadar geniş bir yelpazede üstlenmiş olduğu görevleri, 34 yıldır başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, nitelikli personel yapısı ve modernize edilen teknik donanımıyla, üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam edecektir. Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Sahil Güvenlik Komutanlığımızın tüm mensuplarına, aileleriyle birlikte, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."