İçişleri Bakanı Ala'ya mevkidaşlarından telefon

Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov, İngiltere İçişleri Bakanı Rudd ve İtalya İçişleri Bakanı Alfano, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Ala'yı aradı.
İçişleri Bakanı Ala'ya mevkidaşlarından telefon

İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayan Azerbaycan, İtalya ve İngiltereİçişleri bakanları, Türkiye'deki demokrasiye ve seçilmiş hükümete verdikleri desteği vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ala, kendisini arayan Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ile telefonla görüştü.

Darbe girişimini kabul edilemez olarak nitelendiren Usubov, Türkiye'deki demokrasiye ve seçilmiş hükümete tam destek verdiklerini vurguladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Rudd

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd da telefon görüşmesinde darbe teşebbüsünü kınadıklarını, Türkiye'deki demokratik kurumlara tam destek verdiklerini söyledi. Rudd, ayrıca her türlü yardıma hazır olduklarını da kaydetti.

İtalya İçişleri Bakanı Alfano

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano Bakan Ala'yı aradı. Darbe teşebbüsünün başarılı şekilde bertaraf edilmesinden dolayı tebriklerini ileten Alfano, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yanında olduklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Ala, verilen destek ve gösterilen dayanışma için mevkidaşlarına teşekkür etti.