İçme suyu arıtma tesisi inşaatı başladı

Akçakoca içme suyu arıtma tesisinin yapımına yönelik ilk kazma vuruldu.
İçme suyu arıtma tesisi inşaatı başladı

Akçakoca içme suyu arıtma tesisinin yapımına yönelik ilk kazma vuruldu. Arazi kamulaştırma işlemi tamamlanan tesisin yapımı 2017 sonunda bitmiş olacak.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, beraberinde başkan yardımcısı Suat Madenci ve belediyenin ilgili kurum müdürleriyle birlikte Koçullu köyündeki çalışmaları yerinde incelediler.

Arıtma tesisinin yapım çalışmalarını denetleyen Başkan Yemenici, yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler alırken, heyete eşlik eden basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaptığı açıklamada, "Eski içme suyu arıtma tesisimiz yetersiz. Yeni yapacağımız arıtma tesisimizle inşallah vatandaşlarımızı damacana suya teslim etmeyeceğiz" dedi.

Yaklaşık 22 dönüm araziyi kamulaştırdıklarını ve bu kamulaştırma bedellerinin kendilerine 16 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Başkan Yemenici, hedeflerinin 2017'nin sonunda bu tesisi işletmeye almak olduğunu söyledi.

'İçme suyu arıtma tesisimiz, konvansiyonel son teknoloji ürünü bir arıtma tesisimiz olacak. 100 bin nüfusun suyunu arıtacak bir kapasiteyle çalışacak" açıklamasını yapan Başkan Cüneyt Yemenici, "Bu tesisin bitmesiyle birlikte, Sarıyayla barajı ve geçmişte yapılmış isale hatlarıyla beraber, Akçakoca gerçekten bölgesinde en güçlü içme suyu altyapısına sahip ilçe olacak" dedi.

İçme suyu arıtma tesisi inşaatı başladı

Kaynak: