İdlib'e hava saldırısı: 15 ölü, 20 yaralı

Suriye'de rejim güçlerinin İdlib'in Darkuş kasabasına düzenlediği hava saldırısında 15 sivil öldü, 20'si yaralandı.
İdlib'e hava saldırısı: 15 ölü, 20 yaralı

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in Darkuş kasabasında yerleşim alanına düzenlediği saldırıda 15 sivilin hayatını kaybettiği, 20'sinin yaralandığı bildirildi.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları ülke genelinde ilan edilen 72 saatlik ateşkesi ihlal ederek İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki Darkuş kasabasında yerleşim birimlerini bombaladı.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 15 sivilin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ölü ve yaralıların sivil savunma ekiplerince saldırı bölgesinden çıkartıldığı belirtildi.

Bombalanan bölgede büyük hasarın meydana geldiğini vurgulayan yetkililer, yaralıların kasabadaki sahra hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındığını kaydetti.

Ateşkes ihlali devam ediyor

Suriye rejimi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 6 Temmuz 2016 saat 01.00'den 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar ülke genelinde 72 saatlik ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu. Buna rağmen rejim güçleri ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep ve İdlib'de yerleşim birimlerini hedef alarak ateşkesi ihlal etmişti.