İdlib'e hava saldırısı: 7 ölü, 30 yaralı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin denetiminde yer alan İdlib'deki yerleşim yerlerine düzenlediği 12 hava saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.
İdlib'e hava saldırısı: 7 ölü, 30 yaralı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde yer alan İdlib'deki yerleşim yerlerine düzenlediği 12 hava saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.

İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Leys Firas, AA muhabirine yaptığı açıklamada,muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in kent merkezindeki çarşı, Akraiy Camisi, Şamaat kavşağı, Amn el Davle kavşağı ile Carlton Hotel'in çevresine Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 sivilin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını ifade eden Firas, Rusların hava saldırılarında çok sayıda iş yeri ve evde maddi hasarın meydana geldiğini dile getirdi.

Çarşıda çok sayıda iş yerinde yangının çıktığını aktaran Firas, sivil savunma ile itfaiye ekiplerinin saldırı sonrasında çıkan yangınları söndürdüğünü kaydetti.

Uçaklar ayırt ediliyor

Rejime ait Rus yapımı savaş uçakları, eski teknoloji olmasından dolayı saldırılarını yüksek irtifadan yapamıyor ve dolayısıyla Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılardan kolaylıkla ayırt ediliyor. Alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.

Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yerden pek duyulmuyor ve ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçakları en az 2'si bir arada havalanıp saldırıyor.