İDOB sezona 3'ü yeni 10 operayla başlıyor

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arıkan, "Bu sezon 3 yeni önemli eser var. Biri, Osmanlı'da Abdülmecid döneminde Türkiye'de oynamış, ilk Verdi operası, 'Ernani'." dedi.
İDOB sezona 3'ü yeni 10 operayla başlıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, sezon hazırlıklarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sezonun teması 'İlkler' olacak." diye konuştu.

Konusu Türkiye'de geçen oyunlar veya eserleri Türkiye'de hiç oynanmamış bestecilerin önemli baş yapıtlarını tema olarak seçtiğini aktaran Arıkan, şunları kaydetti:

"Bu sezon 3 yeni önemli eser var. Biri, Osmanlı'da Abdülmecid döneminde Türkiye'de oynamış, ilk Verdi operası, 'Ernani'. Ernani, Verdi'nin de 'en sevdiğim operam' dediği eseri ve onu yurtdışında da üne kavuşturan opera."

Suat Arıkan, Stravinsky'nin hiçbir operasının Türkiye'de bugüne kadar sahnelenmediğinin altını çizerek, The Rake's Progress eserini 'Hovardanın Sonu' diye Türkçe'ye çevireceğiz, ilk kez oynayacak. Sezonun sonunda yine bir baş yapıt var. Jack Offenbach'ın operet mi opera mı olduğu hep tartışılan eseri 'Güzel Helen' opereti de var." ifadelerini kullandı.

Arıkan, sezon içinde 10 operanın sanatseverlerle buluşacağını dile getirdi.

Üç açılış konseriyle sezona başlayacak olan İDOB'un ilk açılış konseri, yarın saat 20.00'de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.