İDSO, Eleni Karaindrou ile konser verdi

İDSO, Eleni Karaindrou ile konser verdi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) DenizBank Konserleri 2015-2016 sezonu, ünlü Yunan besteci Eleni Karaindrou konseriyle sona erdi.

Aya İrini'de gerçekleşen konserde, 75 yaşındaki sanatçıya, şef Ender Sakpınar yönetimindeki orkestra eşlik etti.

Karaindrou'nun ünlü bestelerinin yorumlandığı gecede orkestranın yanı sıra saksafonda David Lynch, bas gitarda Yiotis Kiourtzoglo, piyanoda Stavros Lantsias'tan oluşan Human Touch Jazz Trio grubu ile akordeonda Dinos Hadjiiordanou da sahne aldı.

"Requiem for Willy Loman" ile açılışı yapılan konserde, sanatçının film ve tiyatro oyunlarında yer alan, "Refugee's Theme", "Waltz by the River", "Closed Roads", "Waiting", "Victor's Blues", "Dance-Betrayal", "Theme of Spring", "By the Sea" ve "The Price of Love" gibi ünlü besteleri yorumlandı.

Konser öncesi izleyicilere bir konuşma yapan Ender Sakpınar, sanata verilen önem ölçüsünde sanatın doğduğu ve geliştiği toplumlara karşılığını, çağdaş ve aydın nesiller armağan ederek gösterdiğini belirterek, "Günümüz anlayışında da kalitenin ve aydınlanmanın simgesi olan sanat, uluslararası değer yargılarına göre de bir kentin, bir toplumun hatta bir ülkenin vitrini niteliğini taşımaktadır." dedi.

Sakpınar, sanatın dokunduğu her olguyu ebedi bir esere dönüştürdüğünü dile getirerek, "Bütün bu değer yargılarımız ışığında, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanata ve sanatçısına sahip çıkan uluslar, tüm alanlarda öne geçer ve geleceğin kurucusu olurlar' deyişinden esinlenen ve ilkelerini bu doğrultuda oluşturan İDSO'nun kıymetli müzisyenleri adına, yıllardır her anlamda bize destek olan ana sponsorumuz DenizBank yetkililerine teşekkür ederiz." diye konuştu. 

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser 2,5 saat sürdü.