İDTM Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak.
İDTM Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak

 İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak.

İDTM'den yapılan açıklamaya göre, 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek. Yeni fuar alanı yatırımının 3 etap halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Geçen sene ekim ayında başlatılan yatırımın 300 bin metrekareyi aşan kısmı fuar alanlarına ayrılacak. 35 bin metrekarelik alanda 365 gün hayatın devam edeceği alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.

Fuar alanında 6 bin kişilik kongre salonu, 4 adet 50 kişilik toplantı salonu, 3 adet bin 800 kişilik yeme içme tesisi, 15 adet yönetim odası, basın merkezi, 4 adet simultane tercüme odası, 3 adet malzeme deposu, 7 bin 265 araçlık kapalı otopark ve 300 araçlık açık otopark yer alacak.

Yeni fuar alanı, tamamen insana ve doğaya saygılı, verimliliği yüksek Yeşil Bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak.

Yeni fuar alanı, İDTM'nin sahibi olduğu İş Merkezi, WOW Otelleri ve WOW Kongre Merkezi'nin de içinde bulunduğu dev kompleks içinde yer alacak. Projeyle, İstanbul'un Avrupa'da en çok rağbet gören fuar, toplantı ve kongre şehri haline getirilmesi ve Türkiye'nin fuarcılığın süper ligine taşınması hedefleniyor.