IFC, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ortak oldu

IFC, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ortak oldu

Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'de temiz enerji üretimini desteklemek ve enerji verimliliğini artırmak için Akfen Yenilenebilir Enerji ile ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu.

IFC'den yapılan açıklamada, ortaklık sözleşmesi kapsamında Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yüzde 16,67 oranındaki hisseleri için toplam 100 milyon dolar yatırım yapılacağı belirtildi. 

Açıklamada ifadelerine yer verilen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, IFC gibi uluslararası piyasalarda oldukça itibarlı bir kurum ile ortaklık sözleşmesi imzalamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Akın, "Amacımız; yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların dahil olduğu, tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan ve enerji sektörünün her alanında sürdürülebilir üretim yapacak yepyeni bir platform yaratmak.” ifadesini kullandı.

IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos da, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında zengin kaynaklara sahip olduğunun altını çizerek, "Özel sektör bu kaynaklardan faydalanılmasında son derece kilit bir rol oynuyor. Farklı sektörlerde güçlü iş birliğimiz olan Akfen ile ortaklığımızı büyüterek enerji sektöründeki faaliyetlerini desteklemekten ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 Açıklamada, ayrıca IFC'nin Türkiye’de son üç yıl içerisinde enerji sektörüne toplam 695 milyon dolar kaynak sağladığı belirtildi.

 Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, 211 megavat yenilenebilir enerji üretim kapasitesine sahip.