İftar programında kullanılan namazla ilgili ifadelere soruşturma

AÜ Rektörü Prof. Dr. İbiş, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı sözleri nedeniyle üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.
İftar programında kullanılan namazla ilgili ifadelere soruşturma

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı sözleri nedeniyle üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon kanalında yayınlanan iftar öncesi programda, "namaz kılmayanların hayvan olduğunu" ifade eden talihsiz açıklamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Manevi ruhuyla İslam aleminin el üstünde tuttuğu ramazan ayında, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceği bu söylemin, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmadığını belirten İbiş, "Toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Rektör İbiş, konuya ilişkin, "İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi, nefret ve ayrımcılık söylemlerine karşı tavizsiz durulması konusundaki tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak isterim." değerledirmesini yaptı.