Iğdır Üniversitesi’nde Akademik yılı açılış töreni

Iğdır Üniversitesinin Akademik yılı için açılış töreni düzenlendi.
Iğdır Üniversitesi’nde Akademik yılı açılış töreni

Iğdır Üniversitesi karaağaç kampüsünde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Emniyet Müdürü Melih Ekici, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Belediye Başkanı Murat Yikit, Ak Parti İl başkanı Ahmet Tutulmaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlanan tören Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Almanın konuşması ile devam etti.

Rektör Mehmet Hakkı Alma konuşmasında, Ülkenin son yıllarda kalkınma sürecine girildiğini ve herkesin şahit olduğunu belirterek, "İçten ve dışarıdan saldırılar tüm engellemelere rağmen bu sürecin olumlu yöndeki seyrini değiştirmemiştir" söyledi.

Alma, "Şevkimizi kıramamışlardır bununla birlikte düşmanlar kaybettikçe daha fazla saldırganlaşmakta ve daha fazla hırçınlaşmaktadır. Bu saldırıları bertaraf etmenin etkisiz kılmanın yolu daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır. Bu noktada herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmak suretiyle gayret göstermelidir. Öğrencinin öğrenci olmanın öğretim görevlisinin muallim olmanın idarecinin idareci olmanın gerektiğini en iyi şekilde ifa etmelidirler. Saygı değer bilim insanları biz bilim insanları temel atölyesi iş yerimiz zihinlerimizdir serüvenimiz ise akıldır. Zihinlerimizi her daim sürekli akif tutup akıl seviyemizi en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Çalışmanın göstergesi üretimdir istihdamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin ise, "Zaman çok hızlı geçiyor. Iğdır üniversitesi 2008 yılında hayata geçmiş ve nerdeyse 10 yaşına gelmek üzere. Bu yılki öğretim yılı içerisinde 2017-2018 yılında 10 yaşında olmuş olacak. Hiçte az bir zaman değil aslında ve bu az zamanda biraz evvel sayın rektörümüzün ifade ettiği gibi o günden bugüne üniversitemizin kurulmasında bu vakte kadar hayat bulmasına emek veren tüm çalışanlarımıza hem akademik kadrosu hem idari kadrosuna şükranlarımızı sunuyoruz. Sıfırdan bir şey inşa etmek hiç kolay değil. Ama elbette bu inşa süreci aslında Türkiye'nin geliştirdiği insan kaynağıyla hayat buluyor" şeklinde konuştu.

Program daha sonra Rektör Mehmet Hakkı Alman'ın öğretim görevlilerine teşekkür belgesi vermesinin ardından son buldu.

Iğdır Üniversitesi’nde Akademik yılı açılış töreni