Iğdır’da demokrasi mitingi

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları dolduranlar tarafından demokrasi mitingi düzenlendi.
Iğdır’da demokrasi mitingi

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları dolduranlar tarafından demokrasi mitingi düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin 21'inci gecesinde Iğdırlı vatandaşlar alanları boş bırakmayarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyorlar. Iğdır İl Özel İdaresi ve Iğdır Kültür, Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından nöbet tutanların katılımıyla düzenlenen mitinge Erzurum Atatürk Üniversite Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş konuşmacı olarak katıldı. "Bu memlekette darbe yapma girişiminde bulunanlara Cenab-ı Allah öyle bir vurdu ki bir daha bellerini doğrultmasın" diyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, "Türkiye, Iğdır zalim şerrinden Mevla'ya emanet olsun. Bu birlik ve berberliğinizden dolayı Allah sizlerden razı olsun. Ağrı Dağı gibi vakur olalım ki aramıza fitne sokmak isteyen dış güçlere meydan veremeyelim. Sık sık yurt dışında konferanslara gidiyorum; bunlar vallahi bizleri itleri kadar, itlerinin sırtındaki bitleri kadar sevmezler. Onlar sadece ve sadece menfaatlerini seviyorlar. Niçin bu belayı başımıza salan insanı ellerinde tutuyorlar biliyor musunuz? Onlar onu da sevmiyorlar, bu Türkiye'nin tespihin imamesi gibi İslam aleminin önünde önder olmasını, bir ağabey olmasını kesinlikle istemiyorlar" dedi.

"Bunlar 1915 yılında yenik düştükleri Çanakkale'nin rövanşını istiyorlar"

Dış güçlerin Çanakkale yenilgisinin rövanşını almak için sürekli ülke içerisinde nifak tohumları ekmek istediklerine dikkat çeken Göktaş, "Nedir bu rövanş diye sorulduğunda, 1915 yılında Çanakkale'ye geldiler, yedi düvel geldi. Mehmet Akif'in ifadesiyle "Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela! Hani tauna da züldür. Bu rezil istila." Evet onlar geldiler, Akdeniz tarihinin en büyük donanması ile karşı karşıyaydı. İngiliz Devlet Nazırı Çörçil o da ordaydı. Tarihinin en büyük yenilgisini tattılar orda Çanakkale'de, şimdi onun rövanşını almak istiyorlar, değişik fitne ve fesatlar ile ama biz buna Allah'ın izniyle müsaade etmeyeceğiz. Her bir Iğdırlı bir Seyyit Onbaşı gibi, her bir Türkiyeli bir Ezineli Çavuş gibi onların karşısına dikilecek, "burası geçilmez" diyecek. Çünkü bugün buradasınız, bir fiili dua ediyorsunuz. Evin hasta olduğu için dışarı çıkmayan nenelerimiz var, onlarda dilleri ile dua ediyorlar. Rabbim bu duaları geri çevirmeyecektir" şeklinde konuştu.

Duaların okunduğu programda İl Özel İdaresi tarafından demokrasi bekçilerine döner ve ayran ikram edildi.

Iğdır’da demokrasi mitingi

Iğdır’da demokrasi mitingi

Iğdır’da demokrasi mitingi

Iğdır’da demokrasi mitingi

Kaynak: