Iğdır'da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu düzenlendi

AK Parti tarafından organize edilen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Iğdır'da gerçekleşti- AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Boğa:- "Biz Ankara olarak sizin gelecekle ilgili düşüncelerinizi almayı kendimize görev ahdettik"
Iğdır'da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu düzenlendi

IĞDIR (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB) Iğdır'da gerçekleştirildi.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasında (ITSO) gerçekleştirilen foruma, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı ile oda temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Forumun açılışında konuşan AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, her alanda AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden çok daha büyük olduğunu, bu hizmetlerin Iğdır'ın ve Türkiye'nin geleceği için devam edeceğini söyledi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa da Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'nin tüm şehirlerinde gerçekleştirilen bu forum sayesinde illerin beklentilerinin tespit edilmesinin ve bu beklentilerle ilgili çalışmaların başlatılmasını hedef edindiklerini belirtti.

Boğa, "AK Parti ile beraber vatandaş-devlet ilişkilerinin bakış açısı değişti. Eskiden Ankara'da bir elbise dikiliyordu, bu Iğdır'a mı olur, Van'a mı olur, Hakkari'ye mi olur, olmaz mı, bu Ankara'yı o çok ilgilendirmiyordu. Gönderiyorlardı bir elbise, bunun bedeni nedir, provaya ihtiyacı var mı, oradaki insanlar bunu nasıl kullanacaklar diye, devlet olarak bunu yaptık, saldım çayıra mevlam kayıra şeklindeydi. Ama şimdi AK Parti, bu millete hizmet vereceğine göre hizmeti alacak insanlardan nasıl hizmet almak istediğini soruyor." dedi.

Yapılan hizmetlerde, hizmeti alanların belirleyici unsur belirten Boğa, "Geliyor Iğdır'a diyor ki ey Iğdır ahalisi, Iğdır'ı temsil eden arkadaşlar, nasıl bir Iğdır istiyorsunuz, geçmişte neler hoşunuza gitti, ya da neler canınızı sıktı. Şu anda devam eden işlemlerden hangisi daha çabuk biterse sizi rahatlatır, hoşunuza gider. Ya da 10 yıl sonra Iğdır'da neyi görmek istersiniz. Bu soruların cevabını sizden almaya geldik. Biz Ankara olarak sizin gelecekle ilgili düşüncelerinizi almayı kendimize görev ahdettik." diye konuştu.

Konuşmaların sonunda, Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haktan Sevinç ve Yrd. Doç. Dr. Ercan İnce moderatörlüğünde yapılan sunumun ardından, katılımcılara yöneltilen soruların yanıtları verildi.

Kaynak: