İhanetçi yaver!

Cumhurbaşkanlığı Kara Yaveri Mete Semercioğlu itirafçı oldu. İhaneti gözler önüne serdi: Başyaver Ali Yazıcı 14 Temmuz’da hepimizi toplayıp görev verdi. Antalya, Ankara ve İstanbul’da Cumhurbaşkanı ve başbakan hakkında istihbarat topladık...
İhanetçi yaver!

Vatan hainleri asker kıyafeti giyindi. Cumhurbaşkanlığı'na kadar sızdı. İhanet günü sonrası her biri ortaya çıktı. Gözaltına alınan Kara Yaveri Piyade Binbaşı Mete Semercioğlu'nun ifadesine ulaşıldı. Semercioğlu, FETÖ'cü darbe girişiminden bir gün önce Başyaver Ali Yazıcı'nın tüm yaverleri Çankaya Köşkü'ndeki Başyaverlik binasında topladığını söyledi. Yazıcı'nın cep telefonlarını toplantıya sokmamasını emrettiğini belirten Semercioğlu şunları söyledi: "Toplantıya başlarken Ali Yazıcı bize 'Sayın Cumhurbaşkanımızdan izin almadan geldik. Hepimiz Ankara'dayız, ne oluyor ne bitiyor haber alamıyoruz, dağılalım, herkes gittiği yerde bilgileri alıp bana bildirsin' dedi. Başyaver Yazıcı bir görevlendirme yaparak Deniz Yaveri Yarbay Şafak Deliacı'yı İstanbul, Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak'ı Ankara ve beni de Antalya'ya görevlendirdi. Ancak Erkan binbaşı benim ailemin Ankara'da olması sebebiyle Antalya'ya gidebileceğini söyledi. Yazıcı, bulunulan illerde Cumhurbaşkanımızın programlarıyla ilgili elde ettiğimiz bilgileri önce bana, benim de kendisine iletmemi emrederek aynı gün öğleden sonra görev yerlerine gitmemizi emretti. Toplantı 35 dakika sürdü."

BAŞBAKANI DA SORDU 
15 Temmuz günü makamda otururken Hava Yaveri Erkan Kıvrak ile görüşen Ali Yazıcı'nın Erdoğan'ın Marmaris'te Grand Yazıcı isimli otelde kaldığı bilgisini aldığını aktaran Semercioğlu, "Başyaver Ali Yazıcı 'senden özel bir isteğim var, Başbakan Cuma akşamı İstanbul Tuzla'daki konutunda mı kalacak? Bunu bana öğren, bildir' dedi. Bende bunun üzerine Başbakan'ın özel kalem müdürüne mesajla 'cumartesi günü tersanede yapılacak törene Tuzla'daki konuttan mı geçersiniz?' diye sordum. Kendisi de bana 'büyük ihtimalle' cevabını verdi. Daha sonra bu bilgileri başyaver Yazıcı'ya aktardım" dedi.

SABAH