İHH Azez'de 700 kişiye iftar verdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep'in Azez ilçesinde kurulum aşamasındaki Uluslararası Şam Üniversitesi yerleşkesinde 700 kişiye iftar verdi.
İHH Azez'de 700 kişiye iftar verdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Halep'in Azez ilçesinde kurulum aşamasındaki Uluslararası Şam Üniversitesi yerleşkesinde 700 kişiye iftar verdi.

İHH Kilis Koordinatörü Serkan Ökten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesinde kurulum aşamasında olan üniversitenin yerleşkesinde Suriye sivil toplum kuruluşları ile bölgedeki kanaat önderlerinin de içinde bulunduğu 700 kişiyle iftar verdiklerini söyledi.

İHH'nın Suriye'de her yıl iftar verdiğini hatırlatan Ökten, ''İHH olarak her yıl ramazan ayında iftar programları gerçekleştiriyoruz. Suriye'de değişik yerlerde iftar programlarımız oluyor. Bu yıl da yeni açılacak olan Uluslararası Şam Üniversitesi yerleşkesinde iftar programımızı yaptık.'' dedi.

Bölge halkıyla sık sık bir araya geldiklerini belirten Ökten şunları kaydetti:

''Bu iftar programına 700 kişi katıldı. Temennimiz önümüzdeki senelerde bu tür iftarları Şam ve Halep'te de yapmaktır. Ülkedeki krizin hafiflemesini ve insanların evlerine dönemlerini temenni ediyor, bu program vesilesiyle tüm Suriyeli kardeşlerimize hayırlı bayramlar diliyorum. İnşallah gelecek ramazanlarda yerlerinden olmuş bu insanlar evlerine dönmüş olur ve özgür bayramlar geçirirler.''