İHH Konya gemi seferiyle Gazze’ye yardım gönderecek

İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Gazze’nin bütün dış dünya ile irtibatı sağlayabilmek için gemi seferi düzenlediklerini kaydetti. Uysal, gemiye yaklaşık 12 ülkeden bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.
İHH Konya gemi seferiyle Gazze’ye yardım gönderecek

Gazze’nin tüm dış dünya için irtibatı sağlamak adına gemi seferi düzenlediklerini bildiren İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Gazze’ye hem denizden devamlı sabit bir hat yardımı için hem de Gazze’nin bütün dış dünya için irtibatı sağlaması adına Türkiye’den kalkacak 3 tane gemiden oluşan sefer düzenlemiş bulunuyoruz. Sefere yaklaşık12 ülkeden ve toplamda bin kişinin katılmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenledikleri gemi seferinin neticesinde Filistin’in dünyaya açılması ve tüm ülkelerce kabul edilmesi için düzenlenmiş bir sefer olduğuna vurgu yapan Başkan Uysal, “ Bu seferin neticesinde umuyoruz ki bu yol Gazze limanının yardımlar için ve Filistin’in dünyaya açılması için devamlı kullanılacak bir liman olması bu sefer sayesinde inşallah sağlanacak” şeklinde konuştu.

ihh-konya-gemi-seferiyle-gazzeye-yardim-gonderecek.jpg

İHH HER TÜRLÜ ZULMÜN KARŞISINDA

İHH olarak insan hakları ihlali veya nerede zulüm varsa onların karşısında durduklarının altını çizen Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz İnsani Yardım Vakfı olarak ayni zamanda insan hak ve hürriyetlerini önemseriz. Netice itibariyle bugüne kadar nerede zulüm, işkence ve insan haklarının ihlali varsa en kısa zamanda, en nitelikli ve en kapsamlı bir şekilde o zulme karşı durmuş bulunuyoruz. Doğu Türkistan gibi yerlerde de bizler zulme karşı durduk. Uzun zamandan beri süren Filistin işgali içinde böyle olmuştur.”

Gazze’nin İsrail toprağı olmadığını Filistin’in toprağı olduğunu hatırlatan Uysal, “İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’ye yaptığı soykırımı ve zulmü kınıyoruz. Aynı zamanda Gazze İsrail toprağı değil Filistin toprağıdır” dedi.

ihh-konya-gemi-seferiyle-gazzeye-yardim-gonderecek-001.jpg

İHH BİRÇOK YARDIMDA BULUNDU

Uysal, İHH Konya Şubesi olarak 2024 yılında yaptıkları yardımlardan şu şekilde bahsetti: “2024 yılı içerisinde 22 tır Suriye’ye, 28 tır ise Gazze’ye insani yardım gönderdik. Milyonlara ulaşan nakli yardım gönderdik. Biz kesintisiz şekilde Gazze’nin sorununu gündeme getirmek ve gündemde tutmak için çaba sarf etmekteyiz. Erdemli insanlarla dünyanın her yerinden buradaki zulme karşı çıkıyoruz. Bu bayrağı sürekli yüksekte tutacağız. Gazze halkının durumunu birazcık idrak edebilmek için burada nöbet tutuyoruz. Kardeşlerimizi ziyarete bekliyoruz.”

Etiketler :