İHH'dan Azez'deki savaş mağdurlarına iftar yardımı

İHH'dan Azez'deki savaş mağdurlarına iftar yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriyeli iç savaş mağduru 65 bin kişiye her gün iftar yemeği veriyor. 

İHH, Halep'in kuzey kırsalındaki Azez ilçesi ile Türkiye sınırında bulunan çadır kentlerinde yaptığı iftar yardımıyla, Esed güçlerinin saldırıları sonucu yerlerinden olan binlerce savaş mağdurunun acılarını hafifletmeye çalışıyor. Kilis'teki lojistik destek merkezinde pişirilen yemekler Azez'deki çadır kentlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren İHH'nın Azez Sorumlusu Ömer Koparan, Suriyeli sığınmacılara ramazan ayında destek olmaya devam ettiklerini belirterek, bu çerçevede Azez ilçesinde ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verdiklerini ifade etti.

Koparan, genelikle iftara 3-4 saat kala yemek dağıtımına başlandığını, bu işlemin de çadır kentlerdeki Suriyeli görevliler tarafından yapıldığını söyledi.

İlçedeki yetimhanelere de yemek dağıtımı yaptıklarını aktaran Koparan, yolda kalmışlara ve ilçedeki garajlarda bekleyen insanlara da içerisinde su, hurma, konserve, kek, reçel ve bal gibi tok tutucu besinlerin yer aldığı iftariyelik yardımı yaptıklarını dile getirdi. 

Koparan, Suriye'nin Rakka, Halep'in Bab ve Münbiç ilçelerinden gelenlerin yanı sıra Irak'ın Felluce kentinden Azez'e sığınanların da iftar yemeklerinden faydalanabildiğini sözlerine ekledi.