İHH'dan Gulam Azzam açıklaması

Bangladeş Cemaat-i İslami'nin lideri Gulam Azzam için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı. İnanç Özgürlüğü Platformu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) üyeleri, Azzam'ın 2,5 yıldır yattığı hapishanede yaşamını yitirmesi dolayısıyla Abdi İpekçi Parkı'nd
İHH'dan Gulam Azzam açıklaması

Hayatı boyunca 134 eser yazdı

Basın açıklamasına katılan isimler arasında yer alan Cemaat-i İslami lideri Azzam'ın oğlu Abdullah Meymun Azzam, babasının Kur'an ve sünnet ilkelerine göre hayatını sürdürdüğünü ve "oku" emri çerçevesinde hayatı boyunca 134 eseri İslam literatürüne kazandırdığını söyledi.

Onbinler cenazesine katıldı

Azzam, babasının bugün kaldırılan cenazesine, basın yasağı nedeniyle duyurulmamasına rağmen on binlerce Bangladeşlinin katıldığını söyledi.

İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan da dünyadaki bütün mazlumların sesini duyurmak adına İnanç Özgürlüğü Platformu ile bu programı düzenlediklerini belirtti.

İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklamayı yapan Vahdet Vakfı'ndan İsmail Ayder ise Azzam'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Basın açıklaması, Azzam için gıyabi cenaze namazının kılınmasıyla son buldu.

Solunum yetersizliği nedeniyle tedavi gördüğü Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi'nde yaşımını yitiren Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak iddiasıyla yargılanmış, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince 90 yıl hapse mahkum edilmişti. İki gün önce hayatını kaybeden Azzam'ın cenazesi Bangladeş'in başkenti Dakka'da defnedildi.