İHH'dan Suriyeli yetimlere yardım eli

Kilis'e sığınan Suriyeli savaş mağduru yetimler ile dul kadınların günlük ihtiyaçları, İHH tarafından hazırlanan "Yetim Evleri" projesi kapsamında karşılanıyor.
İHH'dan Suriyeli yetimlere yardım eli

Kilis'e sığınan Suriyeli savaş mağduru yetimler ile dul kadınların günlük ihtiyaçları, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan çalışma kapsamında karşılanıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan yaklaşık 100 bin Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Kilis'te, İHH Koordinatörlüğü, yetim çocuklar ve savaş mağduru dul kadınlara sahip çıkıyor.

Hayata geçirilen "Yetim Evleri" ve "Yetim Sponsorluğu" projeleri kapsamında, kent merkezi ve oluşturulan alanlarda barınan aileler yalnız bırakılmıyor.

İHH Kilis Koordinatörü Serkan Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş nedeniyle Suriye'de yaklaşık 500 bin çocuğun yetim kaldığını söyledi.

Gönüllüler tarafından tespit edilen ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 35 ailenin, kiraladıkları 7 eve yerleştirildiğini ifade eden Öktem, "Bu evlerimize düzenli olarak gıda paketi, sıcak yemek, çocuklar için de bayramlarda ve özel günlerde oyuncak yolluyoruz" dedi.

"Yetim Sponsorluğu Projesi" ile de finansman desteği sağladıklarına işaret eden Öktem, şunları kaydetti:

"Öncelikle Suriye'de başlattığımız faaliyetlerimiz 4 yıldır aralıksız sürüyor. Bütün bunlar bizlere destek olan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde oluyor. Ev kiraladığımız 35 ailenin yanı sıra kendi imkanlarıyla barınan 200 aileye düzenli olarak gıda yardımında bulunuyoruz. İHH olarak hedefimiz, mevcut sayıyı artırarak 20 bin yetime ulaşmak. Yetimler diğer çocuklara göre daha mahcup ve mahzun. Bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan dolayı çalışmalarımızı hızlı şekilde devam ettiriyoruz."

 "Hedefimiz, 20 bin yetime sponsor olmak"

Öktem, "Yetim Sponsorluğu" projesi kapsamında, bu yıl içerisinde 20 bin yetime sponsor almayı amaçladıklarını söyledi.

Ulaştıkları yetim ailelerin imkansızlık nedeniyle sürekli göç halinde olduğunu belirten Öktem, yaşanan sıkıntıları çözmek adına ailelerle her zaman diyalog halinde olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Öktem, "Kayıt altına alınmış yetimler için bu yılki sponsorluk ödemelerini 11 aylık peşin yaptık. Bundan sonraki süreçte de iki aylık birden vermeyi planlıyoruz. Yetimleri kayıt altına aldıktan sonra başka bölgeye taşınsalar da onları kaybetmemeliyiz" dedi.

Projelerin tamamlanmasının ardından "Yetim Köyleri" kurmayı hedeflediklerini belirten Öktem, bu köylere yerleştirilen çocuklara ana sınıfından başlayıp lise eğitimini tamamlayana kadar sahip çıkılacağını sözlerine ekledi.