İhsaniye İlkokulu öğrencileri proje yaptı, okulda sabahladı

İhsaniye İlkokulu’nda gerçekleştirilen "Kitabımla okulumda sabahlamak istiyorum" projesi kapsamında öğrenciler kurdukları istasyonlarda farklı etkinlikler yaptı. Proje sonunda kitap çıkaran minikler geceyi okulda geçirdi ve sabah evlerine gitti.
İhsaniye İlkokulu öğrencileri proje yaptı, okulda sabahladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 hedefi doğrultusunda farklı projeler gerçekleştiren İhsaniye İlkokulu, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve öğrenciler ile veliler tarafından çok beğenilen “Kitabımla okulumda sabahlamak istiyorum” projesinin ikincisi bu sene yaptı. 27 Nisan’da akşama doğru okula gelen öğrenciler, “Ben de bir yazarım, resimlendirme, kitabımla başbaşayım, ayraç yapımı, mutfak, drama ve mini kitap yapımı” isimli farklı istasyonlarda çeşitli etkinlikler yaptı. Öğrencilere istasyon çalışmalarında birlikte hareket etme becerisi kazandırma, okulu yaşam haline getirme, okulun sadece sıralardan ve tahtadan ibaret olmadığını kavratma ve yaşatma amacıyla düzenlenen projede öğrenciler birlikte hareket ederek gün sonunda bir kitap yazdı. 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak belirlenmesi sebebiyle öğrenciler bu seneki kitaplarını trafik doğrultusunda yazdı. Okul idaresi, öğretmenler ve gönüllü velilerin katıldığı projede geceyi okulda geçiren öğrenciler 28 Nisan sabahı beraber kahvaltı yaparak evlerine gitti.

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-2.jpg

“ÖĞRENCİLER OKULU SAHİPLENSİN İSTEDİK”

Öğrencilerin okulu evleri gibi benimsemesi ve sahiplenmesi için böyle bir proje geliştirdiklerini dile getiren İhsaniye İlkokulu Müdürü Selim Köşger, “Bu Projemizi geçen yıl da yapmıştık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından çok sevilmişti.  Hem okulumuzu tanıtmak, hem öğrencilerimizi okula bağlamak amacıyla bu sene tekrar düzenledik. İhsaniye İlkokulu olarak 750 kadar öğrencimiz var. Bunların yaklaşık 247 tanesi yabancı uyrukludur. Bunların içinden yaklaşık 40 tanesi de Suriyeliler haricinde farklı uyruklardan öğrencilerdir. Dolayısıyla bu çocuklar okulu tanımıyorlar. Onları eğitim sistemimize daha kolay kaynaştırmak amacıyla ve en başta çocuk okulu sevsin, okulu tanısın diye, yalnız gündüz gelinip gidilen bir yer olmadığını bilsin diye böyle bir proje gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

selim-kosger-ihsaniye-ilkokulu-muduru.jpg

“ANA TEMA TRAFİK OLDU”

Öğrencilerin bu projeyle sadece kitap okumadıklarını, farklı etkinliklerle el becerisi de kazandıklarını dile getiren Köşger, “Bunun yanında çocuklar kitaplığımda sabahlıyorum projesiyle sadece kitap okumadılar. Okulumuzun aşağı katında 7 tane istasyon kuruldu. Bunların her birisi farklı oldu. Ana temamızı bu yıl trafik üzerine kurguladık. Bu gecenin sonunda öğrencilerimiz küçük hikaye kitabı çıkardılar. Çocuklarımızın el becerileriyle ilgili bir istasyonumuz vardı. İstasyon diye tabir ettiğimiz bir masa etrafına toplanmış 8-10 öğrenci etkinlik yaptı. Etkinliğimiz gece 00.00’a kadar sürdü. Daha sonra okulda uyuyan öğrencilerimiz sabah kalktıklarında hep birlikte kahvaltı yaptılar. Geçen yıl 4.sınıf öğrencilerinden 30 kişilik bir grupla bu etkinliği yapmıştık. Bu sene ise bunu biraz daha çoğalttık ve 2. ve 3.sınıflar da oldu. 30’ar kişilik grup halinde oldular. İdareci arkadaşlarımız ve bazı öğretmen arkadaşlarımız da projeye katıldılar. Gönüllü velileriz öğrencilerimizin başında kaldılar. Çok güzel bir etkinlik oldu” şeklinde konuştu.

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-5.jpg

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-1.jpg

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-3.jpg

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-4.jpg

ihsaniye-ilkokulu-okulda-sabahlama-6.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ