İhsanoğlu'na şok tepki: Milleti enayi yerine...

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında bir kadının beklenmedik bir tepkisiyle karşılaştı.
İhsanoğlu'na şok tepki: Milleti enayi yerine...

İhsanoğlu'na  Mısır Çarşısı ziyareti sırasında bir kadın tepki gösterdi. Başörtülü yaşlı bir kadın kendisini Cumhuriyet vatandaşı olarak tanıtıp, İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösterdi.

"Beyefendi bakar mısınız" diye İhsanoğlu'na seslenen kadın, "siz bu insanları enayi yerine koyamazsınız. Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün" diye bağırdı.

İhsanoğlu'nun "Demokrasi var" demesi üzerine aynı kadın tepkisini,"Demokrasi varsa, çalıştınız mı? Alın teri akıttınız mı? Hastanelerde çile çektiniz mi? Öyle zembille inmek yok" diye sürdürdü.

İhsanoğlu'na eşlik edenlerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. İhsanoğlu araya girerek 'bırakın konuşsun' dedi. Çevredekilerin müdahalelerine de "kabarmayın yaa... Size ne oluyor" diye tepki gösteren kadın eleştirilerini sürdürdü.

İhsanoğlu tepkilere, "Benim böyle geldiğimiz nerden biliyorsunuz" sorusuyla karşılık verdi. Yaşlı kadın da bu soruya, "Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?"sorusuyla karşılık verdi. İhsanoğlu bunun üzerine "Neyin oyuncağı? Meclis'teki partiler oyuncak mı ?" diye sordu. 

Tepkisini sürdüren kadın, "Niye biz vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz ?" dedi.

İhsanoğlu "Koyunuz efendim, 3 aday var oyunuzu verin efendim" karşılığını verdi.  Tepkisini, "Ben hakkımı helal etmiyorum. Ödediğim vergileri helal etmiyorum" diye sürdüren kadın İhsanoğlu'nun yanından uzaklaştı.