İhtiyaç sahiplerinin evine "Kardeş eli" değiyor

Rize'de başlatılan "Kardeşlik Eli" projesi ile ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinin boya, onarım ve tesisat yenileme işlemlerini mesleki ve teknik lise öğrencileri yapıyor
İhtiyaç sahiplerinin evine "Kardeş eli" değiyor

RİZE (AA) - Rize'de mesleki ve teknik lisesi öğrencileri, "Kardeş Eli" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerini onarıyor.

Rize Valiliği öncülüğünde yürütülen çalışmada, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan projeyle ilk etapta, kentte yardıma muhtaç aileler belirlendi.

Valiliğin yanı sıra firmaların da destek sağladığı "Kardeş Eli" projesi kapsamında öğrenciler, tespit edilen ailelere ait evlerin boya, elektrik tesisatı onarımı ve mobilya tamiri işlerini yapmaya başladı.

Öğrenciler, Paşakuyu Mahallesi'nde Raife Kayaoğlu'na ait evde, mutfak dolaplarını yenilemenin yanı sıra su ve elektrik tesisatını onararak oturma odası, salon bölümü, kapılar ve dış cepheyi boyadı.

Okul Müdür Yardımcısı Fahri Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Valilik öncülüğünde yürütülen proje ile öğrencilerin pratik yapmasının yanında topluma yararlı çalışma yürütmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin meslek elemanı ihtiyacına dikkati çeken Alkan, "Meslek lisesi memleket meselesi sloganı ile yollara düştük. Kayaoğlu ailesinin evindeki sıkıntıları tespit ettik. İhtiyaçları Okul Aile Birliği marifetiyle tedarik ettik. Ailemizin bütün ihtiyaçlarını karşıladık." ifadelerini kullandı.

Alkan, projenin kendilerine de çok fayda sağladığını belirterek, "Aynı zamanda öğrencilerimiz öğrendiklerini sahada uygulamış oluyor. Belirlenen ailelere elimizden geldiği kadarıyla katkı sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

11. sınıf öğrencisi Mustafa Aslan, projeye öğretmenlerinin isteğiyle katıldığını ifade ederek, "Güzel şeyler yaptık. Evde kapıları ve duvarları boyadık. Mobilya bölümündeki arkadaşlarımız mutfağı yeniledi. Elektrik eksikliklerini giderdik. Çok keyif aldık. Teyzemizin duası bizleri çok mutlu etti. İnanılmaz keyif aldık." dedi.

Ev sahibi Raife Kayaoğlu ise 2 aydır bugünü beklediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Gece gündüz dua ediyorum, sebep olandan, bir fırça vurandan. Allah devletimize güç versin. Burada tek bir torunum ile yaşıyorum. Devletin bağladığı maaş ve yardımlarla ayakta duruyorum. Şimdi de evimizi yenilediler. Allah herkesten razı olsun."


Kaynak: