İhya Vakfı'ndan genç hafızlar için icazet töreni

İhya Vakfı ve Sümbül Valide Sultan Kur’an Kursu'nun ortaklaşa düzenlendiği, "Yeryüzü Yıldızları Projesi" adlı hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 40 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.
İhya Vakfı'ndan genç hafızlar için icazet töreni

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'ndeki tören, Sümbül Efendi Camisi İmam Hatibi ve İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım'ın Kur'an okumasıyla başladı. Töreni, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli izledi.

Hafızlık eğitim programı hakkında AA muhabirine açıklama yapan Yıldırım, şunları söyledi: "Osmanlı’dan sonra ilk defa Sıbyan mektepleri öğrencilerimizin amin alayları yani Kur’an ile ilk kucaklaştıkları, ilk buluştukları anlarını, ecdat böyle şatafatlı yapmış, çocukları özendirmiş. Diğer bir icazet merasimindeki bölümümüz, son dönemlere mührünü vuran toplumu yeniden ihya ve inşa etme noktasında asıl vakfımızın kuruluş amaçlarından bir tanesi 21. yüzyılın Haticelerini yetiştirmek. Bugün, sadakatiyle, sabrıyla, iffetiyle, ahlakıyla onların bir draması olacak, bir gösterisi olacak." 

Kız Kur’an kursları arasında yapılan "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda Marmara bölge birincisi olan Sümbül Valide Sultan Kur’an Kursu öğrencisi Hanne Meryem Köroğlu’ya icazet belgesiyle tablo hediye edildi.

Program, hafızlık derecesi kazanan öğrencilere icazet belgelerinin sunulmasıyla son buldu.