İİT Arabuluculuk Dostları Temas Grubu’nun ilk toplantısı, gerçekleştirildi

Türkiye'nin öncülüğünde tesis edilen İİT Arabuluculuk Dostları Temas Grubu'nun ilk toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu'nun katılımıyla...
İİT Arabuluculuk Dostları Temas Grubu’nun ilk toplantısı, gerçekleştirildi

Türkiye'nin öncülüğünde tesis edilen İİT Arabuluculuk Dostları Temas Grubu'nun ilk toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu'nun katılımıyla 73. BM Genel Kurulu marjında, 24 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sözkonusu Temas Grubunun, ülkemizce sunulan ve Mayıs 2018'de kabul edilen "İİT'nin Arabuluculuk Alanındaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi" başlıklı karar tasarısı çerçevesinde kurulduğu belirtilerek şöyle denildi: "Türkiye, anlaşmazlıkların barışçıl yollardan çözümü ve arabuluculuk konularına önem atfetmektedir. Bu alanda uluslararası ve bölgesel düzeylerde öncü roller üstlenmektedir. Bu kapsamda, Zirve Dönem Başkanlığını ve İcra Komitesi Başkanlığını yürüttüğü İİT'nin arabuluculuk alanındaki kapasite inşa çalışmalarına da katkı sağlamaktadır.

BM ve AGİT'ten sonra İİT'de de arabuluculuk alanındaki faaliyetlere önayak olan ülkemiz, İİT'nin bu alandaki kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik güçlü desteğini İİT Sekretaryası ve üye ülkelerle işbirliği içinde sürdürecektir."

İHA