İİT'den BMGK'ya Mescid-i Aksa çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını durdurması için BMGK'ya acilen harekete geçme çağrısında bulundu.
İİT'den BMGK'ya Mescid-i Aksa çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını durdurması için acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Kudüs'te İslamın ve Hristiyanlığın kutsallarına yönelik saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini durdurması için BMGK'dan acilen harekete geçmesi istendi.

İİT'nin, işgalci İsrail güçleri ve radikal Yahudi yerleşimciler tarafından tekrarlanan ihlalleri kınadığı belirtilen açıklamada, Müslümanların Aksa'ya girişlerindeki kısıtlamalar, Aksa muhafızlarının ve imar projesi yetkililerinin gözaltına alınması, restorasyona ve Gavanime kapısında şadırvan yapımına engel olunması da eleştirildi.

Parlamentolararası Kudüs Platformu'ndan kınama

Parlamentolararası Kudüs Platformu da Yahudi yerleşimcilerin dini ritüellerde bulunmak için Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerde bulunmasını şiddetle kınadı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, Arap-İslam halkları ve hükümetlerine, bütün insan hakları savunucularına, adaletten yana olanlara ve barışseverlere suç çetelerine karşı tedbir alma çağrısında bulunuldu.