IKBY, Suriye sınır kapısını açacak

IKBY, Suriye'ye açılan Peşhabur Sınır Kapısı'nın sadece temel gıda ihtiyaçlar ve ilaçların gönderilmesi şartıyla geçici bir süreliğine açılacağını duyurdu.
IKBY, Suriye sınır kapısını açacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Suriye'nin kuzeyine açılan Peşhabur Sınır Kapısı'nın sadece temel gıda ihtiyaçlar ve ilaçların gönderilmesi şartıyla geçici bir süreliğine açılacağını duyurdu.

IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Peşhabur Sınır Kapısı Sorumlusu Şevket Berbuhari, "Kürdistan Başkanlığı, bölgemiz ve Suriye arasındaki sınır kapısının açılması kararını verdi. Yarından itibaren karar uygulamaya konulup, geçişler için kapılar açılacaktır." ifadelerini kullandı.

IKBY Başkanlığı tarafından alınan sınır kapılarının açılması kararının, sivil halkın durumunun göz önüne alınarak verildiğini aktaran Berbuhari, gıda, ilaç, insani temel ihtiyaçların geçişine izin verileceğini ve her iki tarafın da gönderilecek mallardan vergi almayacağını kaydetti.

IKBY tarafında yer alan "Peşhabur" ve Suriye tarafında yer alan "Semalka" sınır kapıları, KDP ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD arasındaki siyasi ihtilaflar ve çekişmelerden dolayı kapalı tutuluyor.