'IKBY'nin bağımsızlık istemesi masum değil'

Hizbullah’ın Meclis Grubu Başkanı Muhammed Rad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık isteğinin masum olmadığını söyledi.
'IKBY'nin bağımsızlık istemesi masum değil'

Hizbullah’ın Meclis Grubu Başkanı Muhammed Rad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık isteğinin masum olmadığını söyledi.

İran destekli Hizbullah örgütünün, bugün Beka'da düzenlediği aşure programında konuşan Rad, "IKBY'nin Irak'tan ayrılarak bağımsızlık istemesi masum değil." dedi.

İsrail'in bölgedeki tekfirci örgüt projesinin sona erdiğini dile getiren Rad, "IKBY'nin bölgede bağımsızlık istemesi yeni bir projedir." şeklinde konuştu.

Rad, "Aklı başında Kürtlerin bölgedeki diğer gruplardan ders almaları ve bu hatadan biran önce dönmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

IKBY'deki tartışmalı referandum

IKBY Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını duyurmuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'nin tek taraflı referandum kararının "anayasaya aykırı" olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını söylemiş, Irak Federal Mahkemesi de aynı gerekçeyle referandumun geçersiz olduğuna ve durdurulmasına karar vermişti.