IKBY'nin Erbil kentinde ilk teravih namazı kılındı

IKBY'nin Erbil kentinde ilk teravih namazı kılındı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindekiler ramazan ayının ilk teravihini kılmak için camileri doldurdu.

Erbil'deki vatandaşlar on bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazını kentin en büyük camisi "Celil Hayat" ve diğer mescitlerde kıldı.

Teravih öncesi vaazlarda ramazan ayının faziletleri, farz ibadetlerinin önemi, orucun İslam'daki yeri ve yararları hakkında bilgi verildi.

Teravih namazı için Celil Hayat camisine gelen Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kutsal ay olarak kabul ettiğimiz ramazan ayının gelmesi vesilesiyle herkese hayırlı dualarımı iletiyorum. Dünyadaki tüm Müslümanların ramazanını şimdiden tebrik ediyorum ve dualarının kabul olmasını temennisinde bulunuyorum." dedi.

Bahaddin, "Ramazan ayının gelmesi vesilesiyle bölgede barış ve istikrarın güçlenmesi için dua edeceğiz. Müslüman coğrafyasındaki ölüm, kan, göz yaşı ve şiddettin de son bulmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Camiye gelen Erbil sakini Kamuran Maruf ise ramazan ayının gelmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, Kürtler ve tüm Müslüman aleminin barış içerisinde yaşamasını temenni ettiklerini söyledi.

Irak'taki terör olayları ve çatışmalardan dolayı Enbar ilindeki evini terk edip, Erbil'e sığınan Taha Ebid de "Ramazan ayının ilk teravih namazını büyük bir heyecanla kıldık. Topraklarımızda devam eden savaş ve kanın en kısa zamanda durması için bu ay dua edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı.