İki ilde PKK'ya çok ağır darbe!

Diyarbakır'da çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ yakalandı. Van'da gerçekleştirilen operasyonda ise 3 terörist etkisiz hale getirildi.
İki ilde PKK'ya çok ağır darbe!

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ yakalandı,1 güvenlik korucusu da yaralandı. Çermik İlçesi'nde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 250 kilo amonyum nitrat, ve çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Kulp ile Çermik İlçesi'nin dağlık ve kırsal alanlarında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek, işbirlikçilerini yakalamak, terör örgütünce kullanılan sığınak ve barınakları tespit etmek üzere 20-21 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan operasyona ilgili açıklama yaptı.

OPERASYONDA 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Kulp İlçesi'nin kırsal kesiminde düzenlenen operasyonda, 2 terörist ölü ele geçirildi, 1 terörist yakalandı ve 1 güvenlik korucusu hafif yaralandı.

VAN'DA 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "22 Ağustos 2017 tarihinde Gürpınar ilçesi kırsalında tespit edilen silahlı 3 BTÖ mensubu, Hava Kuvvetleri unsurlarımızın desteğiyle etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 21 Ağustos 2017 tarihinde il merkezinde eylem yapmak üzere yola çıkan ve imha edilen bombalı aracı temin eden ve araca bomba yükleyen teröristler olduğu tespit edilmiştir" denildi.