Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

İKİ İLK

İKİ İLK

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı makamında Cumhuriyet’in bir yıldönümünde Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi.

Bu, Türk milletinin fabrika ayarlarına dönüşünü ifade eder.

Hiçbir devlet dışardan yıkılmaz. Harici faktörler sadece bir devleti sarsar. Bu sarsıntı devlet ile milleti bütünleştirir. Yekvücut haline getirir. Tarih boyunca hep böyle olmuştur.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhuriyetin 93. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesi, millet olarak hepimizi mesrur etmiştir.

Türk milleti fabrika ayarlarına dönmekte ve şahlanmaktadır.

Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir.

İkinci ilk, bir üniversitenin açılış merasiminde Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesidir.

Türk milletinin kök değerlerini merkeze alarak eğitim yapmayı hedefleyen KTO Karatay Üniversitesi, 2016-2017 öğretim yılını Kur’an-ı Kerim tilavet ederek açmıştır.

Bir zamanlar inancı gereği başı örtülü kızlarımızın kapı dışarı edildiği mekânlardan biri olan üniversitede Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesi, Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır.

Yiğit düştüğü yerden kalkar.

….

Cumhuriyet "tek kişiden kurtulmak" ise "yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz" diyerek bir kişinin iki dudağı arasına cumhuriyeti hapsetmek nedir?

cumhuriyet, dogmalardan kurtulmak değil miydi?Öyleyse anayasada "dokunulamayan" maddeler dogma olmuyor mu? Bir Kemalist açıklasa da öğrensek

Bizim memlekette hiç bir zaman halkın reyleriyle iktidara gelememiş partiler vardır. Fakat 1923'den beri faaliyettedir.

Bizim memleket "kurucu" partilerin "devrimcilik" reklamını yaptığı bir ülkedir.

Bir siyasi parti "cumhuriyet yürüyüşü" yapıyor. "Devirmekten" söz ediyor. Bu parti güya "kurucu parti" (!)

Polis teröristlere bulaşanlara dokunuyor, bir siyasi partiden ses geliyor.

..

EBLEH

29 Ekim 2016 tarihli internet nüshasında gazetenin biri (adı lazım değil) şöyle bir manşet atmış;

“Efsane güzelin son hali şaşırttı”.

Ve devam etmiş;

“Mavi gözleri, kumral saçları ve duru güzelliğiyle bir dönemin simge isimlerinden olan Brooke Shields, New York'ta sokakta yürürken görüntülendi.

Şimdi size sormak isterim;

Bu gazete bu kadına iyilik mi ediyor yoksa rencide edici mi oluyor?

Bu gazeteye bu manşeti “atanlar” zaman kavramını bilmiyorlar mı?

İşte biz bu tiplere “ebleh” diyoruz.

Kıyıya sürüklenmiş karetta karetta kurbağalarına üzüldüğün kadar, sapık ideoloji peşinde koşanlara acımıyorsan, bu millete mensup değilsin.

Nefes alıp veren her fert, sorumluluk hissi içindedir. Müslüman Türk bu duyguyla yaşar ve diridir. Cihan devleti kurmasındaki iksir budur.

Akıl, gördüğü kadarını idrak eder. Kalp hissettiğini idrak eder. Onun için "akılcı" olduklarını söyleyenleri milletimiz tokatlıyor.

İman, lisan ile ikrar kalp ile tasdiktir. Akıl sadece vasıtadır. Vasıtayı hedef zannetmek ahmaklıktır. Bizim tercihimiz akıllı olmaktır.

Her meseleyi aklıyla halledeceğini zannederek kalbini ihmal edenler, kapitalizmin zombileridir. Bunlara akıllı denilmez ukala denir.

Türk milleti Müslümandır ve Müslüman kalacaktır.

Türk devletin yaşı 93 değil 5000 yıllıktır. 93 yıl olan Cumhuriyet'tir.Halkın iradesi olan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle idrak edilmesi şahane

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR