Kasım Göçer

Kasım Göçer

İki kötüden şanslı olanı kazandı

İki kötüden şanslı olanı kazandı

         Gaziantepspor , Atiker Konyaspor karşısında ölüm kalım maçlarından birisine çıktı.  Yeşil beyazlılar açısından ligde kalan maçlar, performans gelirlerini artırma ötesinde fazla bir anlam taşımıyor. Ancak bu durum Atiker Konyaspor'un bu kadar vurdumduymaz oynamasını gerektirmiyor.

         Atiker Konyaspor, oyuna yana paslarla başladı ve bu durum neredeyse tüm maç boyunca devam etti. Sadece arada sırada tribünlerin uyuklamaya başladığı anlarda topu sağ kanada aktararak esneyenleri dürtüklüyordu, o kadar daha fazlası yok.

         Gaziantepspor iki forvetle sahaya çıkmasına rağmen önde basamadığı için çok o da çok etkisiz oynadı.

           Aslında baskı altında ve stresli oynayan taraf Gaziantepspor’du. Bireysel hata yapma ihtimali daha fazla olmasına rağmen Gaziantep takımı Kaya’nın bireysel hatasıyla öne geçti.  Kaya ortası olmayan bir kaleci. Ya çok iyi oynuyor ya çok kötü.

          Golden sonra zaten bir şey oynamayan Gaziantepspor top oynamaktan tümüyle vazgeçip itiş kakışa dönünce Atiker Konyaspor'a fırsat verdi. Tek kanatlı kartal misali hep sağdan hücum eden Atiker Konyaspor’un sağ kanattan Skubic'le kazandığı penaltıyı golcü stoper Vukovic soğukkanlı bir şekilde ters köşe yaparak ağlara gönderdi.

          Şans ikinci yarıda da Gaziantepspor’un yanındaydı. Tribünlerin ofsayt protestolarına maruz kalan bir pozisyonda Atiker Konyaspor savunmasına çarpan top Muhammet Demir'in önüne düşünce Muhammet Demir kolay bir gol attı. Gaziantep takımı bir şans golü daha buldu.

         Atiker Konyaspor'un uyuşuk futboluna çare arayan Aykut Kocaman Rangelov ve Ömer Ali’yi Milosevic ve Fofana'nın yerine oyuna soktu. Tüm hücum organizasyonunu sağ kanada endekslemiş bir takıma bu değişiklikler bir katkı sağlamadı. İkinci yarı Gaziantep savunması Atiker Konyaspor'un sadece sağdan hücumu zorladığını görerek o kanatta daha dikkatli ve tedbirliydi. Mehmet Uslu ve aslında bir orta alan oyuncusu olan Amir'den oluşan bir sol kanattan ofansif atraksiyonlar beklemek zaten mümkün değil.

       Sol kanadın içler acısı haline 75. dakika tahammül eden Aykut Kocaman Jonsson’u çıkarıp Meha'yı oyuna aldı, Amir’i ortaya çekti. Fofana'yı oyunda tutup sol kanada almak bence daha mantıklı bir hamle olurdu.

        Atiker Konyaspor maç boyu rakip yay çizgisinde dikine hiç pas kullanamadı desek yeridir. Daha kötüsü neredeyse yay civarında dikine pas girişi dahi olmadı.

     Bu sezonun en kötü futbollarından birisi oynandı.

      İki kötüden şanslı olan kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR