İki şirket TMSF'ye devredildi

Denizli'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada ortaklarından biri tutuklanan, diğeri firarda olan iki firma, TMSF'ye devredildi.
İki şirket TMSF'ye devredildi

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)yönelik soruşturma kapsamında ortaklarından biri tutuklanan, diğeri firarda olan iki firma, mahkeme kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Veli Yağcı ile aynı soruşturma kapsamında aranan Abdullah Yağcı'ya ait Üçgül Çorapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Eva Nil Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin, nisan ayında iflas erteleme başvurusu yapması üzerine mahkeme iki şirkete 18 Ağustos'ta 4 kayyum atadı. Kayyumlar, 8 Eylül'de Denizli Asliye Ticaret Mahkemesine verdikleri dilekçe ile bu görevlendirmeden istifa ettiklerini bildirdi.

Kayyumların istifasını görüşen mahkeme kararında, davacı şirketler Üçgül Çorapçılık ile Eva Nil Tekstil'in yöneticileri ve ortakları Abdullah Yağcı ile Veli Yağcı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör suçundan yapılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Olağanüstü halin ilanından itibaren ve devamı süresince iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamayacağı ifade edilen kararda, olağanüstü halin ilanından önceki dönemdeki iflasın ertelenmesi isteğiyle ilgili olarak, "terör örgütlerine veya milli güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu" anlaşılanların tedbir kararlarının derhal kaldırılacağına işaret edildi.

Kararda, 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 19'uncu maddesinde, "Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 133. maddesi gereğince kayyum atanmasına karar verilen şirketlerde görev yapan kayyımların yetkileri hakim veya mahkeme tarafından TMSF'ye devredilir ve devir ile kayyımların görevleri sona erer" denildiği hatırlatıldı.

Mahkeme kararında, "FETÖ/PDY terör suçundan dolayı davacı şirketler ve ortakları hakkında soruşturma yürütüldüğünden mahkememizce davacı şirketlere idare ve temsil kayyımı olarak atanan Devrim Ekinci, Canan Ulutürk Akçil, Doç. Dr. Güngör Durur ve Müge Uygurlu Şık'ın kayyımlık görev ve yetkilerinin kaldırılarak bu görev ve yetkilerin 674 sayılı KHK'nin 19. Maddesi uyarınca TMSF'ye devrine karar verilmiştir." ifadesine yer verildi.