İki yılda 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahale

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılından bu yana sağlık sorunu yaşayan 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahalede bulundu.
İki yılda 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahale

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılından bu yana sağlık sorunu yaşayan 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahalede bulundu. İlk müdahalesi Kültürpark'taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanlarına, Seyrek Köpek Bakımevi'nde ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz, ampütasyon, ağız ve çene operasyonları yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, acil müdahale ekibiyle sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerin verdiği bu hizmeti, hem hafta sonu ve tatil günleri hem de hafta içi mesai saatleri dışında sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafik kazası geçirmiş hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüksek standartlı merkezine getirilen binlerce hayvan, tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturuluyor. 2014 yılından bugüne kadar metropol alanda 6 bin 314 sokak hayvanına müdahale eden ekipler, hayvanlara ihtiyaç duydukları sağlık desteğini vererek bu alanda önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Belediyenin 2014 yılının ikinci yarısında kurduğu "Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi" hafta içi 18.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında ambülansla hizmet veriyor. Ekipler, hafta sonu ve tatil günlerinde de 24 saat çalışıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ise ilçe belediyelere yönlendirme yapılıyor. Vatandaşlar, sağlık ihtiyacı olan zor durumdaki sokak hayvanları için 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.

Ortopedi ameliyatı bile yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekibi tarafından ilk müdahalesi Kültürpark'taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanları, yapılacak operasyona bağlı olarak Seyrek Köpek Bakımevi'ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz aşıları ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler, sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz, ampütasyon, ağız ve çene operasyonları yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekipleri, 2014 yılında 918'i kedi 641 köpek, 2015 yılında 1291 kedi ve 1264 köpek, 2016 yılının Temmuz ayına kadarsa 2200 kedi ve köpeğe sağlık hizmeti verdi.

Seyrek'te yeni yuva

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seyrek'teki 43 dönümlük araziye, aynı anda bin sokak hayvanının misafir edileceği yeni bir yuva ile 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı kurma çalışmalarına da devam ediyor. İçinde rehabilitasyon merkezinin de yer alacağı 5.6 milyon liralık kompleksin önümüzdeki haftalarda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Seyrek'teki çalışma tamamlanınca, Sasalı Kent Ormanı içindeki barınak kapatılarak Seyrek'e nakledilecek. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip Havyan Rehabilitasyon Merkezi'nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan yuvada, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak. Belediye ayrıca, Işıkkent'teki 90 dönümlük arazi üzerine kuracağı bir başka barınak için proje çalışmalarını sürdürüyor.

İki yılda 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahale

İki yılda 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahale

Kaynak: