İsmail Koç

İsmail Koç

İki yüzlü Avrupa

İki yüzlü Avrupa

Terörizm yaşadığımız yüzyılın belki de en büyük belası. Dünyanın farklı farklı yerlerinde terör saldırılarıyla insanlar hayatını kaybediyor. Terör tüm dünyanın ortak problemi ancak ne hikmetse bu olaylar batıda olunca kötü, Türkiye’de ve diğer İslam coğrafyasında meydana gelince ise normal karşılanıyor.

Brüksel’de Paris’te bombalar patlatıp insanlar hayatlarını kaybedince tüm dünya ayağa kalkıp terörü lanetlerken,  patlamalar İstanbul’da, Gazze’de, Halep’te, Şam’da olunca kimsenin umurunda da olmuyor. Medeni Batı ülkeleri açıkça destekleyip maşa olarak kullandıkları terör örgütler kendilerine zarar verdiğinde ortalığı nasıl da ayağa kaldırıyorlar?

Kaçırdıkları nokta ise her fırsatta destekledikleri terör örgütlerinin her an kendilerine de zarar verebileceği. Akıllı geçinen Avrupa maalesef bu ayrıntıyı kaçırıyor. Çünkü terörün dini, dili, ırkı, insanlığı yoktur. En ufak bir fikir ayrılığında size de zarar verebilir.

İkiyüzlü Avrupa son skandalını da Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi açarak gerçekleştirdi. Bunu da ifade özgürlüğü maskesi adı altında yapıyorlar.  Avrupa Birliğinin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın Avrupa Parlamentosu tarafından reklamının yapılması ve bir PKK sergisinin açılması AP’nin samimiyetsizliğini bir kez daha ortaya koydu.

AP'de binlerce masum insanın katili olan bir terör örgütü için sergi açılması kabul edilemez bir davranıştır. Avrupa’nın bir terör örgütüne karşı tutumu bu şekilde olmamalıdır. Terörün iyisi ve kötüsü yoktur. Terör terördür ve kötüdür.  Bir terör örgütüne yakınlık bütün terör örgütlerine yakınlık anlamına gelir. Avrupa Parlamentosu'ndaki bu tutumunun hiçbir mantıklı açıklaması olmaz.

Son günlerde gündemdeki bir diğer konu da PKK’nın elebaşlarından Bahoz Erdal’ın kesin olarak öldürülüp öldürülmediği tartışmasıydı. Devletin Ajansı AA önce Bahoz Erdal öldürüldü diye açıklama yaptı ancak kesin teyit için beklenildi. Öldürülmemiş olmasının yurt içinden ve yurt dışından birçok insanı çok mutlu edeceği kesindi ancak istedikleri olmadı. Birçok masun insanın kanına girmiş bir cani daha hak ettiğini buldu.

PKK da Bahoz Erdal olayıyla ilgili telsizlerinden tüm birimlere, Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması talimatı verildi. Bu bile aslında olayın hassasiyetinin bir göstergesi.  Terörle mücadele silahla yürütüldüğü kadar psikolojik olarak da yürütülen bir savaş.  Şu bir gerçek ki Bahoz Erdal’ın öldürülmesi PKK’ya büyük bir darbe vurmuştur.

Bölgede de PKK’ya desteğin halk tarafından gittikçe azaldığını, insanların artık terör belasından bıktıklarını yerinde gözlemleme fırsatı olan biri olarak PKK için artık yolun sonu göründü.

PKK kaçınılmaz sona doğru yaklaşıyor. Bu zamana kadar terör yoluyla kimse bir şey elde edememiş başarılı olamamıştır. PKK da başarısızlığa ve yok olmaya mahkûmdur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR