Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

İkiden sekize

İkiden sekize

İlginç bir sezonun ilk yarısını 25 puan ile 8. Sırada tamamlayan Konyaspor ikinci yarı hazırlıklarına başladı...

Ne kadar iddialı bir cümle değil mi?

İlk yarının son maçı biter bitmez; "sezonun ikinci yarısı için çalışmaya başladık" desek, fiziksel çalışma/idamdan penceresinden iddialı bir cümle olur ve bir o kadar da absürt. Lakin bu cümleyi ümit vaat eden oyun üzerinden, psikolojik olarak söylersek çok sırıtmayacaktır.

Aykut hocanın gelmesi ile anladık ki; ikinci yarı takımın eksiklerini giderecek 2-3 transfer ile bu ligi sezon başında koyulan sıralardan çok üzerinde bitiririz. 

Kaldı ki sezon başında koyulan hedef, hem kulübün hem futbolcuların hem de taraftarın koyduğu bir sıralama değildi zaten. Rıza Çalımbay'ın sürekli "düşmek üzere olan bir takımı aldım" yaklaşımıyla, ligi 12-13. Sırada bitirme niyetiyle hepimizin içine oturan bir sıralamaydı. Son oynan maçlarla gördük ki bu Konyaspor iyi işler yapabilecek her türlü imkana sahip. 

O imkanlardan biri ve en önemlisi olan teknik ekip Akhisar maçında kendini tekrar gösterdi. Şöyle ki eksik kadro ile oynanan bu maçta Moke sol bek oynayarak kariyerinde belki de bir ilki yaptı. Sırıttığını da hiç düşünmüyorım. Bu detay bile kadronun değerlendirilmesi açısından teknik ekibin sağlamlığına işarettir bence. 

Gelelim yazımın başlığına; İKİDEN SEKİZE... 
İlk yarıyı 25 puanla 8. Sırada bitiren Konyaspor aslında 2. Sırada ve şampiyonluk adayı olarak bitirebilecek bir durumdaydı. Antalyaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında akılların almayacağı bir biçimde puan kaybı yaşadık. Düşünsenize; 2 puan Antalya'da kaldı, 3 puanı kümede kalma mücadelesi veren Fenerbahçe'ye kaptırdık, yine 2 puan Beşiktaş maçında elimizden gitti... Bu üç maç bu sezonun ilk yarısı için bizi olmadık yerlere getirdi. Bunun en önemli "sebebi" de artık olmadığına göre biz ikinci yarı dahada başarılı olmalıyız. İddia ediyorum bu sıralama ikinci yarının ortasında lehimize değişecek. Kopan takımlar son maçlarda kendini belli etti zaten. Yıllar sonra üst sıralara tırmanan takımlar ise heyecanlarına yenilip yeniden aşağı inecektir. İlginç bir sezonun ilk yarısını ilginç bir yerde bitirdik. Çünkü burası bizim yerimiz olamaz ve bize ait olan yer için hiç bir eksiğimiz bahanemiz yok artık. 

°°°

Son maça gelince... 

Deplasmanda alınan 1 puanı asla yabana atmamak gerekir. Hele böyle bir kadro ile çıkmak zorunda kalmış isen bu puan kötü değildir. 

Kazanabileceğimiz bir maçtı orası aşikar ama aynı zamanda kaybedebileceğimiz de bir maçtı. Serkan'ın kurtardığı ciddi pozisyon gol ile sonuçlansa Akhisar kapanır ve biz hayli zorlanırdık. 

Gol pozisyonu yakalayan isimlerimizi de devre arasında maç özetlerini yeniden izlemeye davet ediyorum. Bazı poziyonları kaçırmak atmaktan daha zordur. Bu maçta da buna şahit olduk. 

Tranfer gerekir mi?  Sorusunun cevabı ise bu maç ile biraz kendini belli etti diyebiliriz. 

İkinci yarı yeni ve başarılı bir Konyaspor ile görüşmek buluşmak üzere...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR