İkinci 500’e Kombassan damga vurdu

Ülkemizin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren firmalar açıklandı. Kombassan Holding, 5 şirketini ikinci 500 sıralamasında yer almasını sağlayarak listeye damgasını vuran firma oldu.
İkinci 500’e Kombassan damga vurdu

İSO (İstanbul Sanayi Odası) tarafından ülkemizin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren firmalar açıklandı. Konya’dan 13 şirketin girdiği listede, Kombassan Holding, 5 şirketini ikinci 500 sıralamasında yer almasını sağlayarak listeye damgasını vuran firma oldu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ''Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırması sonuçları açıklandı. Konya'dan 13 firma ilk 500'e girme başarısını gösterdi. Listede Kombassan’dan 5 firma yer aldı. İkinci 500 sıralamasında, Kombassan Kağıt 128., Muratlı Karton 272., Divapan 342., Kompen 395. Komgıda ise 443. Sıradan listeye girerek büyük bir başarı gösterdi.

            Konuyla ilgili açıklama yapan Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin şunları söyledi: “İSO tarafından belirlenen Ülkemizdeki en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında 5 şirketimizle yer alıp ikinci 500 sıralamasında adından en çok söz ettiren firma olduk. 2015 yılı için belirlenen listeye girme başarısını gösteren Kombassan Kağıt, Muratlı Karton, Divapan, Kompen, Komgıda sadece bizim değil, bölge ve ülke ekonomisi adına da gurur kaynaklarımız oldu.  Ekonomimizde Milli değerlerin her geçen gün önemini daha iyi anladığımız şu günlerde bu şirketlerimizin başarılarını artırarak devam ettirmeleri milletimizin geleceğe olan umudunu ve inancını da artırıyor olması bizler için apayrı bir sevinç kaynağı oldu. Bu sevinç ve gurur sadece bizim, ortaklarımızın değil aynı zamanda Konya’nın, bölgemizin ve Türkiye’mizindir. Genel olarak yaşanan olumsuz dış şartlara ve Türkiye’nin önünü kesmek için çabalayan bütün dahili ve harici “kuyu kazıcılarına” inat, tıpkı Türkiye gibi biz de birer sanayi kuruluşu olarak dik durmuş, Büyük Türkiye hedefine sağlam adımlarla yürümeye devam etmiş olduğumuzu görmüş ve göstermiş olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu da yaşıyoruz bir taraftan.”

Bütün bunların yanında ayrıca hatırlatmak isterim ki; “Gurubumuz şirketlerinde direkt olarak 6.000 civarında kişi istihdam edilerek işsizliğin azaltılmasında katkı sağlamaya devam etmekteyiz.

divapan-fab.-urunler_genel.jpg

Konya-Karaman bölgesinde faaliyet gösteren tüm şirketlerimizin bölge ekonomisine katkısı ise mal ve hizmet alımları,ihracat,  ücret ödemeleri, vergi ödemeleri gibi kalemler dikkate alındığında toplamda 1 milyar TL’nin üzerindedir. Şu gerçek asla unutulmasın ki Kombassan olarak, ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye ile birlikte biz de büyüyeceğiz.

Bu başarıya katkıda bulunan çalışanlarımız, yöneticilerimiz, yatırımcılarımız, bayilerimiz, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”