İkiyüzlü Avrupa'ya, gurbetçilerden dik duruş

16 Nisan'daki referandum öncesinde Türkiye ve Erdoğan düşmanlığıyla sahneye çıkan Avrupa'ya, en güzel cevabı gurbetçi vatandaşlarımız verdi.
İkiyüzlü Avrupa'ya, gurbetçilerden dik duruş

Hollanda ve Almanya'nın çıkardığı diplomatik rezaletin ardından Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız sandığa akın etti. İlk önce Almanya'nın Türk bakanlarının programlarını iptal etmesiyle başlayan anti demokratik uygulamalar, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmesiyle iyice çığrından çıktı.

AVRUPA'DA ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI ARTTI

PKK terörsitlerine sokakları ve konferans salonlarını açan ikiyüzlü Avrupa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ise ölümle tehdit edecek kadar ileri gitti. Demokrasi naraları atan AB ise yaşanan bütün bu rezaletlere kayıtsız kaldı, hatta açıklamalarıyla Hollanda ve Almanya'ya destek çıktı. Avrupalı basın ise hemen hemen her gün Türkçe yayınlar yaparak ''hayır'' propagandası yaptı. Hatta Alman Bild gazetesi haddini aşarak Atatürk'ü kullanıp ''Atatürk olsaydı hayır derdi'' algısı yaptı.

GURBETÇİ TÜRKLER SANDIKLARA AKIN EDİYOR

Avrupa ülkelerinin artan Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı, gurbetçi vatandaşlarımızı harekete geçirdi. Avrupa'da yaşayan Türkler, çıkacak evet oyunun, AB ülkelerine ciddi bir mesaj olacağı görüşünde. Yaptıkları ''hayır'' propagandasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kötüleyeceklerini düşünen Avrupa, bu algı operasyonunda başarısız olmuş gibi görünüyor.

OY KULLANMA ORANLARI İKİYE KATLANDI 

İlk iki günde Avrupa’da oyunu kullanan Türk vatandaşlarının sayısı 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde ilk iki günde oy kullananların sayısını ikiye katladı. İlk iki günde Almanya, Belçika ve gümrüklerde kullanılan oy sayısı 100 bini geçtiği bildirilirken bu sayının 1 Kasım 2015’de 40 bin civarlarında olması dikkat çekti.

Avrupa artan bu oy seferberliğini Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de köşesine taşıdı. Selvi bugünkü yazısında, oy kullanma oranlarının 1 Kasım’a göre 4-4.5 kat artmış olduğunu yazdı. Hürriyet yazarı Selvi, Hollanda ve Almanya’nın tavrının hem içeride hem dışarıda milliyetçi seçmeni motive etmesi ve evet oylarına 1-1.5 puan katkı yapması beklendiğini yazdı.

EN DİK DURUŞ YAŞLI TEYZEDEN: ''HER ŞEY VATAN İÇİN''

Oy verme işleminin başladığı pazartesi gününden itibaren ise oy vermeye gidenler arasında bulunun yaşlı bir kadının objektiflere takılan bu görüntüsü referandum için yaşanan seferberliği gözler önüne serdi. Adı bilinmeyen yaşlı kadının yakınlarına “Gün bugündür, her şey vatanımız için” dediği öğrenildi.

 

Kaynak: Haber7