Hakan Bahçeci

Hakan Bahçeci

İkiyüzlü mü yüzsüz mü?

İkiyüzlü mü yüzsüz mü?

“Batı” diyorum, ikiyüzlü mü yüzsüz mü? Bizi sevmedikleri ayan beyan belli de bu kadar yanardöner olmayı nasıl becerebiliyorlar? Bu topraklardan habersiz oldukları mümkün değil. Olan biteni ve hatta ne olup biteceğini bizden iyi biliyorlar ve sonrasında hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi nasıl davranıyorlar?

Başımıza ne geldiyse “Batının bir parmağı var, bir kumpas kurdular, yine neyin peşinde bunlar” tarzında kahır ve hayıf dolu cümleler kuruyor oluşumuz neye işaret ediyor olmalı?

15 Temmuz işgal ve darbe girişiminden sonra batılı tüm devletler belki açığa düşmenin vermiş olduğu şaşkınlık belki bekledikleri sonun gerçekleşmiş olmaması yüzünden telaşlı ve kesinlikle bile isteye açıklamalarda bulundular. Bizzat açığa düştüler tekmili birden.

Sürecin hemen sonrasında pozisyon alıp bekleyen ülkeler, ortalık biraz durulunca bu işe kalkışanların durumunu sordular. İnsan haklarından dem vurdular, tedirginiz dediler. Yetmedi, kocaman tabelalara “Türkiye’ye gitmeyin” ilanı verdiler. Kimisi kalkıp Türkiye’de olan biteni sıradanlaştırıp mitinge izin vermedi arkasından başka terör örgütünün sözde kutlamasına kucak açtılar.

Israrla “demokrasi” havarisi kesilip Türkiye’de demokrasinin sekteye uğramasına gizliden gizliye sevindiklerini saklayamadılar. Kendi ülkelerinde herhangi bir patlama, bir saldırı olduğunda tüm dünyayı ayağa kaldırıp, feryat figan eden Avrupalı zihin daha batıya dönünce başka, doğuya dönünce başka bir yüz takınıyor.

Batı bize nasıl bakıyor, hangi yüzüyle bakıyor? Bizi istemediklerini daha başka nasıl belli edecekler? Kendi kurdukları ve adına birlik dedikleri kulüplerine almamak için bin dereden su getirdiklerini kendileri de biliyor. Ne ekonomik, ne kültürel, ne sosyal alanda herhangi bir ilerleme, herhangi bir başarı kazanmamıza tahammülleri yok. İlk ona, ilk beşe girelim diye uğraşmamızdan rahatsızlar.

Bizi, ne kendimize bırakıyorlar ne aralarına kabul ediyorlar. Hoş, aralarına girmenin, onlar gibi olmanın heveslisi olmanın da telaşı ve arzusunda olmalı mıyız cidden? Soruma verdiğiniz cevaptır batının bize karşı ikiyüzlü davranmasına sebep olan.

Batı, bizim onların bahçesinde oynamamızı, oyalanmamızı ama bahçelerinden dışarı da çıkmamızı istemiyorlar. Pencereden el sallayıp sahteliklerini göstere göstere sırıtıyor, içeri girince her türlü oyunu, kumpası, engeli çıkarmak için kafa kafaya verip planlar kuruyorlar.

İnsan hakları, demokrasi, özgürlükler, haklar deyip önümüze çizdikleri sınır, çektikleri sur kendilerinin uyguladıkları ikiyüzlü ve riyakâr davranışlarla birleşip yüzlerindeki sahteliği açığa vuruyor. İkiyüzlü karakterlerin taşıdığı tüm özellikleri taşıyorlar ve bu yüzlerini saklamak için yüzsüzlük yapıyorlar.

Gözümüzün içine baka baka, yalan söylüyor ve ikiyüzlü davranıyorlar. Bizi sıradan, müdahale edilebilir, kolayca yönetilebilir, kaynakları sömürülebilir üçüncü dünya ülkesi olarak gördüklerini saklamak için yüzsüzlük yapmaya devam ediyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hakan Bahçeci Arşivi
SON YAZILAR