İlahiyat profesörü Emiroğlu nasıl lince uğradı?

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında Cumhuriyet Gazetesi'nde başlayan ve linç kampanyasına dönüşen skandallar zincirinin detayları ortaya çıktı.
İlahiyat profesörü Emiroğlu nasıl lince uğradı?

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında Cumhuriyet Gazetesi'nde başlayan ve linç kampanyasına dönüşen skandallar zincirinin detayları ortaya çıktı. Meğerse iddia edilen çirkin sözlerin hiçbiri söylenmemiş...

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun söylediği iddia edilen "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir" sözleri geçen hafta gazetelere manşet oldu. 

GÖREVDEN ALINDI LİNCE UĞRADI

Emiroğlu bu süreçte görevinden alındı, hakkında soruşturma başlatıldı, lince uğradı. Ama olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığı bugün ortaya çıktı. 

HABERİ YAPAN GAZETECİ KONFERANSI İZLEMEMİŞ!

Haberi yapan gazeteci konferansı izlememişti. Ortada konferansın görüntü veya ses kayıtları da yoktu. Haberin kaynağı, Vatan Partisi/Perinçek çizgisindeki Eğitim-İş sendikasının İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım ve arkadaşlarının konferansla ilgili savcılığa yaptıkları suç duyurusuydu.

Bu suç duyurusunu yapan sendika başkanı ve sendika üyelerinin de konferansı izlemediği ortaya çıktı.

HABERİN KAYNAĞI BİR ÖĞRENCİNİN TUTTUĞU NOTLAR!

Habere dikkatli bakıldığında profesörün konuşmasında söylediği iddia edilen bu “kötü iddiaların” ilk kaynağının konferanstaki bir öğrencinin tuttuğu notlar olduğu anlaşılıyor.

KAYNAK YOK, DELİL YOK, SES KAYDI YOK

Yani bir öğrencinin ailesine konferansta duyduğunu söylediği sözler üzerine bir sendika başkanı savcılığa suç duyurusu yapmıştı. Bir orta okul/lise öğrencisinin söylendiğini iddia ettiği sözler üzerinden, bir sendika başkanının söylendiğini iddia ettiği sözleri yazdığı savcılık dilekçesi de bir haber ajansı tarafından “profesörün böyle söylediği iddia edildiği” denerek haber yapılmıştı. Kulaktan kulağa oyununa benzer yöntemlerle yapılmış bir haber var karşımızda. Kaynak yok, delil yok, ses kaydı yok.

MECLİS'TE ÖNERGE VEREN VEKİL VAR

Meclis’te bir milletvekili bu sözler hakkında işlem yapılıp yapılmayacağıyla ilgili yazılı soru önergesi dahi verdi.

KATILDIĞI RADYO PROGRAMINDA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Yavuz Oğhan’ın programına telefonla bağlanan Profesör Emiroğlu, bu sözleri söylemediğini, elinde ses kayıtlarının olduğunu, kaymakamlığın da bunları dinleyip kendisine hak verdiğini anlattı.

Kadınların adeti ile ilgili bir konuda asla konuşmayacağını,  “kızlar 15 yaşında evlenebilir” de demediğini, sadece annesinin, kendisinin ve çocuklarının evlilik yaşının zaman içinde nasıl yükseldiğini anlatıp gençlere evlilikte 30’un geçilmemesi gerektiğini tavsiye ettiğini söyledi. Daha sonra da konuşmasının dökümleri ortaya çıktı.