Ilgın'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Ilgın'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi'nde ramazan bayramı dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Özel bir bohçada camiye getirilen Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde açıldı. Saatler öncesinden camiye gelerek sıraya giren ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, özel cam kabın içerisindeki Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu. 

Duygulu anlar yaşayan bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. 

Ilgın İlçe Vaizi Selam Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram olduğu gibi bu yıl da Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtıklarını söyledi. 

İlçe Müftülüğünün organizesiyle her bayram olduğu gibi bu bayram arifesinde de Sakal-ı Şerif'i cemaatin ziyaretine açtıklarını belirten Konuk, "İnsanların gönlündeki Peygamber sevgisinin ne kadar güçlü olduğuna şahitlik ediyoruz. Cemaatimizin Sakal-ı Şerif'in önünden geçerken duygulandığını görüyoruz. Bu da onların Peygamber'i nasıl sevdiğini gösteriyor." dedi. 

Sakal-ı Şerif'i ziyaret etme imkanı bulan vatandaşlar şükür namazı kıldı. 

Sakal-ı Şerif'in ikindi namazına muakkip Tekeler Mahallesi'nde ziyarete açılacağı öğrenildi.