Sami Gediz

Sami Gediz

ILGIN’I YENİDEN KEŞFETTİK

ILGIN’I YENİDEN KEŞFETTİK

Cumartesi Günü Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral’ın davetlisi olarak Ilgın ilçemizdeydik. Konya’dan giden gazeteci sayısı çok azdı. Aslında bu tür programlar yılda 1-2 defa yapılıyor. Ve Ilgın’da Konya’mızın bir ilçesi. Konya basınının bu tür programlara ilgi göstermesi gerekirdi. Tabi herkesin kendi takdiri olunca bize de saygı duymak düşüyor. Sayın Başkan Halil İbrahim Oral bizi Lala Mustafa Paşa Külliyesinde karşıladı. Sempozyum bu külliyede gerçekleşiyordu. 1584 yapımı olan bu tarihi yer Mimar Sinan tarafından yapılmış. Türüm türüm tarih kokuyordu.

Başkan Halil İbrahim Oral ile oturduk ve genel anlamda Ilgın’ı konuştuk. Ilgın geçen süreçte büyük bir yol katetmiş. Termal tesisler yenilenmiş.  En büyük termal oteli Recep Konuk yapacakmış. Tam 620 yatak kapasiteli olacakmış. Bu otel Ilgın’ın turizmine de büyük katkı sağlayacak. İş istihdamı sağlayacak. Birçok kazanç ard arda gelecek. Toki’nin yaptığı 100 yataklı Ilgın Devlet Hastanesinin inşaatını gezdik. Bu yatırımda aynı şekilde Ilgın’ın modernleşmesi ve sağlık alanında atağa kalkması olacak. Yapılan ve hizmete açılan Termal havuzu da gezme fırsatı bulduk. Termal havuz, 5 yıldızlı otel kalitesinde yapılmış. İçerisinde Sauna, Türk Hamamı, fitness aletleri gibi bir çok sosyal aktivitede sunuyor. Günü birlik stres atmak isteyenler, spor yapmak isteyenler faydalanabiliyormuş.

Konya’da bizlerin alışık olduğu kilitli parke taşı üretimini de belediye kendi tesislerinde gerçekleştiriyor. Tesisleri gezme imkânı bulduk. Büyük bir taş ocağı kurmuşlar. Günde 42 bin kilitli parke taşı üretiliyormuş. Ilgın’ın bütün mahallelerine bu taşlar döşenmiş. En son yollara bakım 1994 yılından beri yapılmıyormuş.

Başkan Bey, yapılan yollar, parklar, havuzlar belediye’nin rutin görevleri, önemli olan insanların mutlu olacağı ve bilgileneceği farklı etkinlikler, organizasyonlar ve sempozyumlar diyerek bu konulara da ne denli önem verdiğini gösteriyor. Ilgın tarihi ve kültürel yapısıyla gerçekten iyi bir turizm cenneti olabilir. Bu konuda yapılan çalışmaların yanı sıra bu beldenin Uluslar arası platformda iyi bir reklam çalışmasının yapılması gerekiyor. Keşfedilmeyi bekleyen bir çok hazinemiz ülkemizde keşfedilmeyi bekliyor. Bunlardan birisi de Ilgın. Ne kadar biz tanınıyor ve biliniyor desekte daha bir çok vatandaşımız Ilgın’ı tanımıyor. Tanıtıma yönelik çalışmaları artırmamız gerekiyor. Konya’mızın bütün ilçelerinde çeşitli hazinelerimiz gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Konya’mızın hazinelerine hep birlikte sahip çıkarak yüceltelim. 2023 hedefinde Konya’nın payına düşen gelir hedefine ulaşmak için sadece Sanayi değil, Turizmi de geliştirmemiz gerekiyor. Buna dikkat edelim. Hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR